DELE intermedio (mayo 2006) !!

Temat przeniesiony do archwium.
61-71 z 71
| następna
Gracias!!! ja bym chciala zdawac superior. Nie wiesz z czego tj. z jakiej ksiazki najlepiej powinnam sie przygotowac?? ja mieszkam w Murcji, w malym miasteczku i tu troche trudno o dobre ksiazki i o informacje. Bede wdzieczna za infos
Cześć! Jestem tu nowa:-) Świetna strona, bardzo mi się podoba, a temat DELE jest mi aktualnie bliski. Chciałabym również zdawać w Poznaniu... Hej Poznaniacy! Widzimy się:-)? A tak z ciekawości, jak wiekowo wygląda grono miłośników hiszpańskiego na DELE:-)?
hej ! bede w marcu zdawal w krakowie dele intermedio. Chce przygotowac sie sam. Jesli ktos ma stare testy to jestem bardzo zainteresowany. Dla tych co tez zdaja proponuje pozostac w kontakcie. Moj numer [gg] Pozdrawiam!!
przed kilkoma dniami skończyłam 18 lat :] i DELE zdaje w maju :) (oczywiście Poooooznaaaaańńń ;-))
Krakow albo Czestochowa.

Ps. Myslicie ze intermedio to wystarczajacy poziom na studiowanie w hiszpanii? Wiem ze bylabym w stanie podejsc do superior ale boje sie oblac i chcialam najpierw zrobic intermedio a w pazdzierniku superir ( dla pewnosci :) )
Jeśli chodzi o studiowanie jako Erasmus, to wystarczy. Chyba, że Twoja uczelnia ma jakieś specjalne wymagania co do certyfikatów.
Mam pytanko. Chcialabym zdawac DELE, ale nie wiem czy jestem juz na wystarczajacym poziomie. Ile lat trzeba sie uczyc zeby zdac Intermedio?
Nie można określić ile czasu się trzeba uczyć, żeby przystąpić do DELE. Przecież każdy uczy się z inną intensywnością. Ktoś może po roku nauki podejść do DELE, a inny po 5 latach lub więcej.
Najlepiej będzie jak wejdziesz sobie na tę stronę:
http://diplomas.cervantes.es/candidatos/modelo.jsp

Tam znajdziesz przykłady egzaminów (wraz z odpowiedziami) z zeszłego roku. Rozwiąż je, a później sprawdź i zdecyduj do którego poziomu DELE chcesz podejść.
Powodzenia!
Ja zdaję w Warszawie ->> Żuromińska 4
Jedyna w moim mieście i szkole
Ja zdaję w Warszawie ->> Żuromińska 4
Jedyna w moim mieście i szkole
czesc! chcialabym zapytac ile kosztuja te testy? mam nadzieje, ze niedrogo......dziekuje za odpowiedz
Temat przeniesiony do archwium.
61-71 z 71
| następna

»

Pomoc językowa