Słuchanie - DELE vs Matura

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie do osób, które zdawały obydwa egzaminy bądź mają pewne porównanie. Na którym z egzaminów słuchanie jest trudniejsze? DELE Intermedio czy na maturze z hiszpańskiego rozszerzonej? Materiały przykładowe DELE można ściagnąć z internetu, niestety przykładowych plików audio do matury nie, stąd moje pytanie.

Dzięki za odpowiedź
Piotrek
Niestety nie odpowiem Ci na pytanie, za to mam prośbę. Możesz powiedzieć skąd ściągnąłeś pliki Audio do DELE? Emul czy stronka ?
Będę bardzo wdzięczny zaewentualny link.
Pozdrawiam.
zarowno na maturze jak i na DELE nie są trudne :)

jednak skoro juz porownujemy, to na Intermedio są prostsze :) chociaz tam z kolei musisz miec....hmmm....wiedze ogolną :) (np. mówią coś o Montevideo, a potem w odpowiedziach masz, ze w Urugwaju, to zeby prawidlowo odpowiedziec, musisz wiedziec, ze Montevideo jest w Urugwaju ;P ja w 2 pytaniach miałam na DELE cos w tym stylu...). ale mówią wolno i wyrażnie :)

na maturze rozszerzonej jest chyba troche trudniej, tzn mówią wyraźnie, ale szybciej, no i wiadomo, zawsze są jakieś durne tematy tej ich gadaniny, nie wiem kto to wymysla ;-)

no ale w każdym razie nie ma się czego bac :)
ee wg mnie matura jest latwiejsza od del¨:P ale sie nie rozpisze,bo nie moge pisac na tej klawiaturze hiszpanskiej sorkaa.p
haha, taaaa, klawiatury hiszpanskie są do kitu!!!!! ;D

pozdrow Malage, bylam tam w zeszlym roku :) jeszcze mi zostal na bilecie jeden przejazd.... ;-)
Wg mnie DELE intermedio jest łatwiejsze od matury rozszerzonej...
czy ktoś moze mi polecić jakieś ksiażki do dele intermedio?jakieś testy?a moze ktoś ma do sprzedania?!bardzo chętnie kupię!
Temat przeniesiony do archwium.