co doradzacie dele inicial intermedio

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanko, powiedzice prosze po ilu latach anuki byliscie w stanie zdac dele inicial a po ilu dele intermedio, bardzo prosze o szczere opinie oraz o to z jakich podrecznikow sie uczyliscie....interesuje mnie konkretnie co trzeba przerobic, ktore ksiazki aby zdac te egzaminy bede bardzo wdzieczna za jakiekolwiek informacje na ten temat
Dołączam się do prośby-podzielcie się swoimi doświadczeniami.
ja zaczęłam nauke we wrzesniu 2004, w maju 2006 zdałam intermedio, czyli niecale 2 lata.(ale byla to nauka bardzo intensywna) Do iniciala nie podchodzilam. A niezla książka do dele intermedio to cronometro. :)
Serdecznie dziękuję ci za odpowiedź.Może ktoś, kto zdawał DELE Intermedio korzystał jeszcze z jakiegoś innego podręcznika i mógłby nam coś podpowiedzieć?
ja z preparacion dele basico;d i srednio polecam, bo testy sa trudniejsze niz na prawdziwym egzaminie (mozna sie zniechecic;p), no i maja troszku inna forme..
pod tym wzgledem cronometro jest ok, teksty do czytania czasem troche trudniejsze ale generalnie na podobnym poziomie, słuchanki i testy z vcabulario i gramatyki tez raczej takie jak na intermedio:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia