Dele Intermedio - mayo 2007

Temat przeniesiony do archwium.
Hola, jakie macie wrażenia po egzaminie?? Ja myślę, że w sumie dało się go napisać, ale dwie słuchanki były tragiczne. W drugiej i trzeciej większość zgadywałam, ale mam nadzieje, że mówienie mnie uratuje. Na szczęście już jest po ...
czyzbys mowila o zap..szybko mowiacym tym o Milan i akcencie argentino? porazka to byla:| szczerze mowiac to spelnilo sie to co mi wczesniej cos nie wychodzilo-mianowicie lektura..:/ ale gramatyka mnie zaskoczyla bardzo pozytywnie:D ale coz.. teraz zapominam o tym az do wynikow.innego wyjscia nie mamy ;)
Dla mnie najgorsza była słuchanka o targach w Kolumbii, strzelałam bo połowy nie zrozumiałam
podpisuje sie pod wyzej wymienionymi, 2 sluchania faktycznie byly trudniejsze, a ta ostatnia czesc gramatyczna tez do najlatwiejszych nie nalezala, przynajmniej jak dla mnie.. za to tekst o psiej jodze byl super:)
Dzięki za info.Pierwszy raz słyszę o jodze dla psów-po twoim poście poszukałam paru artykułów po hiszpańsku na ten temat.Sam pomysł jest rzeczywiście ciekawy, trochę zwariowany.Co twoim zdaniem było trudne jeśli chodzi o gramatykę?
heh ja tez pierwszy raz uslyszalam o psiej jodze:)a co do ost czesci to tak ogolnie czasem nie bylam pewna jaki czas wstawic czy cos, ale wiesz, dla kogos kto sie dlugo przygotowywal to moglo byc bardzo latwe, tak wiec jak zwykle wszystko zalezy od osoby.pisanie i czytanie bylo ok, ustny tez bardzo milo wspominam. zdziwolo mnie pozytywnie ze pani ktora zapisuje bledy i pozytywne elementy siedziala za mna tak ze jej nie widzialam i moglam sie skoncentrowac na tym co mowie a nei na tym co ona tam wypisuje:)
Witam, ja z kolei jestem mile rozczarowana czescia "auditiva" bo jej sie najbardziej bałam a poszło mi chyba nienajgorzej, rzeczywsicie najgorszy był tekst o kolumbijskiej kawie i jej promocji we Wloszech.Gramatyka momentami trudna, "lectura" w miare fajna a tekst o "doga" czyli psia joga był niezły:)Boje sie teraz oceny moich wypocin choc tematy były proste, ale nie wiadomo jaki jest system oceniania, czy bardzo wazne sa akcenty?Szkoda ze tak dlugo trzeba czekac na wyniki.Pozdrawiam wszytskich DELE-owców z maja:)
akcenty sa wazne,brak akcentu albo dodatkowy tam gdzie go nie powinno byc jest liczony jako blad, ale to normalne ze gdzies moze go zabraknac, mysle ze zeby oblali prace to ktos naprawde musialby zrobic duzo bledow.najlepsze w ym wszystkim jest to ze juz to mamy za nami!a wyniki to chyba gdzies w sierpniu dopiero maja byc..
wypracowania oceniaja lagodnie chyba.. znaczy bo oceniaja je hiszpanie, a hiszpan nie zwraca takiej uwagi na bledy;)
Heh, no i sa wyniki w Internecie. Jak Wam poszło?? Mi w sumie ok, tylko z tych nerwow nie pamietam co pozaznaczalam w sluchance i w efekcie nie wiem czy dam rade zdobyc te 70% A właśnie, ma byc 70% czy 75%, bo sama juz nie wiem. Pozdrawiam:)
70% trzeba miec!
jejku jaka estes kochana ze tu napisalas bo nie pomyslalam ze nam tu dadza tak wczesnie ten clave de respuestas!
jej jak sie ciesze bo mi poszlo bardzo dobrzeeeeee!
choc tez wszystkiego nie pamietam;) ale YEAH ciesze sie
mam nadzieje,ze nie zaskocza mnie negatywnie wynikami ze jednak nie jest tak dobrze:|
o o.. policzylam jeszcze dokladnie gramatyke i tez nie jestem pewna niektorych.. zobaczymy! : P
aaa zdalam i to jak, az sama w to nei wierze, dzieki za info o tych odpowiedziach, sama bym w zyciu nei wpadlana to ze juz sa!no sielanka na calego, moglabym jeszcze teraz tak w sesji wszystko zdac jak ten ceryf:)
a moze ktos podac linka do tej strony gdzie sa te wyniki?
dziekuje
http://diplomas.cervantes.es/candidatos/modelo.jsp
Jestem na tej stronie i są tylko modele egzaminów z maja 2007...nie wiem, może jakaś ciemna jestem :-) jak te wyniki dokładnie sprawdzić?
Z góry dzięki za pomoc, bo już umieram z ciekawości!
pronlem w tym ze wynikow jeszcze nie ma ! beda w sierpniu(mamy nadzieje;>)
ale w modelach egzaminu jest tez arkusz odpowiedzi wiec ile pamietasz mozesz sobie sprawdzic pzdr
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie