DELE Superior

Temat przeniesiony do archwium.
cześć,

jak to jest z częściami DELE Superior, tzn. czy ze wszystkich części trzeba zdobyć określony procent punktów (jeśli tak, ile?), żeby zdać całość?
moje mówienie szwankuje - stąd pytanie

pozdrowienia
a-a
Dostaje się punkty za 3 bloki: rozumienie tekstów pisanych + pisanie, rozumienie ze słuchu + mówienie i za gramatykę. W każdym z tych bloków musisz mieć co najmniej 70%.

Grupo 1
Comprensión de lectura Expresión escrita
Puntuación máxima 15 puntos 20 puntos
Puntuación mínima exigida 24,5 puntos

Grupo 2
Gramática y vocabulario
Puntuación máxima 20 puntos
Puntuación mínima exigida 14 puntos

Grupo 3
Comprensión auditiva Expresión oral
Puntuación máxima 15 puntos 30 puntos
Puntuación mínima exigida 31,5 puntos
Jeśli nie za dobrze pójdzie Ci mówienie, to możesz nadrobić punktami z auditva. Ale z gramatyki i z pierwszego bloku też musisz osiągnąć punktację co najmniej minimalną.
dzięki za odpowiedŸ
Waszym zdaniem jest jakaś różnica między egzaminem Dele Superior w Polsce a w Hiszpanii? Chodzi mi o to, czy są tak samo postrzegane przez pracodawców.
a jaka moze byc roznica, jesli czesci pisemne sprawdzanesa w Salamance a ustny prowadzi nativo?no, ale pracodawcy polscy sa tak niedouczeni, ze imponuje im byle co
A ty kim jesteś żeby oceniać polskich pracodawców? Pozjadałaś wszystkie rozumy? Własnie wstyd mi za takich jak ty-tylko potrafią zmieszać z błotem,bo Polska to najgorszy kraj świata.Wio do Irlandii jak ci się nie podoba.
no te pongas nervi , chaval, vivo donde me da la gana,¡¡¡ que genio jajajaja!!!!
a ja z innej beczki ale może jest tu ktoś zorientowany:
czy można gdzieś zdawać certyfikaty de los negocios w Polsce? z tego co wiem to nie ale nawet nie wiadomo gdzie pytać taki burdel mają w każdej swojej instytucji hiszpanie
mozna zdawac, ale nie w polsce, tylko w hiszpanii, dokladniej w alicante
tak też myślałem. Jeśli chodzi o Europę to w ogóle tylko w Hiszpanii. Zdawałeś może?
Zdawać można dokładnie w Madrycie. Skombinowalem już sobie wszystkie egzaminy (testy,teksty itp) z ostatnich 8 lat (niezła ilość materiału do przerobienia. Wybieram sie w styczniu. Potem opowiem o wrażeniach jak ktos bedzie chcial cos wiedziec
Hola
no i jak jesteś już po egzaminie, chętnie bym się dowiedziała jak było. I pytanko skąd skombinowałeś testy itd.Byłabym wdzięczna za wszelkie info:)
hey, mam pytanko. czy z twojej perspektywy wogóle opłaca podchodzić sie do levelu inicial?? czy jest duza roznica pomiedzy 1 a 2 poziomem??? z jakich ksiazek sie uczyles?? no i czy udostepniasz te testy, ktore masz???
coś piterdepolonia się nie odzywa. Też bym się chętnie dowiedziała coś na temat poziomów i skąd wykombinować testy oraz w jakie przydatne książki sie zaopatrzyć:)
Jedyne co znalazłam to ten link, są tu przykładowe testy ale niewiele tego:(

http://www.camaramadrid.es/index.php?elem=596&sec=27&idsec=39
Temat przeniesiony do archwium.