wyniki dele mayo 2007

Temat przeniesiony do archwium.
cześć!mam pytanie- czy orientujecie się kiedy mozna spodziewać się wyników dele z maja tego roku?dzis 11.07 wiec mijaja dwa miesiące!jak wam poszło?jest ktos kto zdawał w Poznaniu?
hej ja wlasnie tez sie zastanawiam kiedy bede wyniki DELE, ale otwieram te stronke Cervantesa i nic sie ni dzieje, wiec to pewnie jeszcze nie teraz... Wydaje mi sie, ze wyniki mialy byc w sierpniu.
Dzwoniłam do Cervantesa w Krakowie, powiedzieli że po trzech miesiącach od egzaminu będą wyniki więc w połowie sierpnia :) Też czekam;)
hej, ja zdawałam też w poznaniu, dele intermedio, wyniki maja byc 3 miesiace po egzaminie ..... choc myslalam tez ze beda szybciej... na stronie juz sa tabelki i todo brakuje tylko najwazniejszego - wyniku :D napisano ponizej ze trzeba zagladac ..
saludos!
Hola a todas:) wyników jak nie ma tak nie ma a mnie dręczy jak wygląda sprawa z ta punktacją wiadomo że trzeba mieć te 70% i są 3 grupy słuchanie+ustny, vocabulario i wypracowanie+czytanie, no iteraz jak to jest czy nalezy mieć np ze sluchania 70% i z ustnego też tyle? czy można np oblac słuchanie a nadrobić ustnym w momencie jak sie ma więcej procentów?:) Pozdrawiam
tak tak, a wiec sa 3 grupy ( dele intermedio, nie wiem jak z innymi poziomami co do punktacji, ale zasady te same): 1-czytanie(mozna dostac max 20) + pisanie (max15) -> zeby zdać potrzeba 24,5 ptk ; 2- gramatyka-20max , zeby zdac 14, 3grupa -słuchanie(max15) + oral max30 --> zeby zdac potrzeba 31,5 ptk
jesli poszlo nam np sluchanie kiepsko, na oralu mozna bylo sobie nadrobic punkty, ale nie mozna oblac gramy, to jedyna czesc, z ktorej trzeba dostac limit pkt, aby zdac DELE, ale najlepsze w tym :> ze kazda odp ma inna punktacje w czesci z gramatyki :> stad te połówki pkt .... i to jest chochlik :D
zeby zdac całe dele trzeba uzyskac 70% z wszystkich 3 grup
saludos :)
Nie martwicie się. Ja zdawałam w maju 2006, wyniki miały być chyba w lipcu, a były we wrześniu, natomiast dyplom .... uwaga - o wymiarach A3! (powiesiłam na ścianie jako ciekawostkę egzotyczną), dopiero po roku! W sierpniu Hiszpanie jadą na wakacje, potem będą po nich odpoczywać, a potem rozpocznie się sezon przedświąteczny (Navidad), no i ... może w połowie lutego, tuż po Sylwestrze, dostaniecie wyniki! España es así. Igual que Polonia:)Por eso nos queremos tanto!
Filol dices enserio?????? Nie strasz mnie bo ja potrzebuję tego certyfikatu do końca wrzesnia..... :/
chica ale nie martw sie bo te wyniki z sierpniA/wrzesnia juz Ci sluza jako dokument potwierdzajacy zdanie(mozna wydrukowac a zaraz po ty przychodzi listem)
Eh, no mam nadzieje ze w sierpniu juz beda te wyniki....
ja też mam taką nadzieję:-) wczoraj wchodziłam na stronę cervantesa, ale nadal nic nie ma!a ja już bym chciała wiedzieć.....
Jeżeli będzie tak jak w 2006, to wyniki będą we wrześniu.
Wyniki z DELE z maja 07 juz są
Mi sie niestety nie udalo - zabrakło mi 3,5pkt. Ale nie poddam sie i bede probowac jeszcze raz
Carolinka, napewno nastepnym razem pójdzie lepiej, buziaki!! :*

A ja zdałam Iniciala, żaden wyczyn ale ciesze się jak głupia, płaczę ze szczęścia :D bo na całości straciłam tylko 4 punkty :) :) :) :) okropnie się cieszę i na jesień zdaję Intermedio :)
ja też zdałam- dele intermedio!ale się cieszę!gratuluję wszystkim! felicidades!
ja tez zdalam:) strasznie sie ciesze
nadal nie mogę w to uwierzyć!ale super!zaraz rozpalam grilla, bo trzeba to uczcić!
carolinka nie poddawaj sie, startuj w październiku!na pewno sie uda!
a tobie chica del sol życzę powodzenia na intermedio!nie jest tak strasznie!
a tym co zdali-gratulacje-raz jeszcze!
o rany, ja tez zdalam:)))) tak sie ciesze, ze chyba moi wszyscy sasiedzi slysza dzikie okrzyki radosci:) spodziewalam sie duzo gorszej punktacji, a tymczasem jestem mile zaskoczona:) gratuluje wszystkim, ktorym sie udalo, a za tych, ktorym tym razem zabraklo szczescia trzymam kciuki w listopadzie. pozdrawiam
dzieki za info, juz dawno na stronke nie wchodzilam , ale dzis rano weszlam i tez ZDAŁAM :D:D:D:D:D przylaczam sie do swietowania !! :D
saludos companeros :D :P
dzis dostalam poleconym punktacje jaka otrzymalam na egzaminie.
Ktos moze wie, czy to jest certyfikat w takiej formie, czy po ten wlasciwy mam sie zglosic do Cervantesa?
To nie jest certyfikat. Na ten właściwy papier czeka się ok. 10 miesięcy (przynajmniej tak powiedziała mi Pani pracująca w Instituto Cervantes w Krakowei). Ma on format A3. To jest tylko oficjalne potwierdzenie tego, że zdało się egzamin. Póki nie ma się certyfikatu można posługiwac się tą punktacją. Powinna byc honorowana. Pozdrawiam.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia