El Diploma de Español: Nivel Inicial

Temat przeniesiony do archwium.
Ktoś z was zdawał?? Trudno jest ? Ile czasu sie wczesniej uczyliście aby zdać ten egzamin?? I czy musze go zdać czy moge od razu przystąpić do El Diploma de Español: Nivel Intermedio ?
Z tego co się orientuję to nie trzeba zdawać Iniciala, żeby móc zdawać Intermedio. Ja w przyszłości (mam nadzieję, że niezbyt dalekiej) zamierzam przystąpić od razu do Intermedio, bo uważam, że Inicial to strata czasu i przede wszystkim pieniędzy. Wolę się przygotować od razu na wyższy poziom, mieć z głowy i się nie rozdrabniać.
Nie musisz zdawać wszystkich certyfikatów po kolei... Albo idziesz od razu na Inicial albo na Superiora...

A pytanie (ciekawe czy ich licznik przekroczył tysiąc na forum?) o ilość czasu poświęconego na naukę pozostawiam bez odpowiedzi... :/
A ja odpowiem bo cierpliwy zwierz ze mnie :) zdałam na prawie maks. punktów po trochę więcej niż pół roku nauki od zera. To bardzo prościutki egzamin i nie ma właściwie żadnego znaczenia oprócz twojej osobistej satysfakcji. Z Biegiem czasu stwierdzam, ze na nic mi to potrzebne nie jest i pewnie gdybym miała drugi raz wybierać to już bym się na to nie zdecydowała, także osobiście odradzam. Lepiej poczekac trochę i zdać od razu Intermedio, które już jest bardziej konkretnym poświadczeniem kwalifikacji :)

pozdrawiam.
Bardzo dziękuję :*** Boje sie troche tak od razu podchodzić do najtrudniejszego egzaminu...sama nie wiem czemu ;) no ale skoro mówicie ze tak najlepiej to chyba tak też zrobie ;) no i zaoszczędze troche kasy przy okazji :D
maddzia007, myslę że warto najpierw się sprawdzić
http://www.iema.com/examen/
rych7 dziękuję bardzo za linka ;*
cześ,mam pytanko czy jakbym się uczyła 3 lata od zera to zdążę się nuczyć na dele intermedio? chodzi mi o to czy to jest bardzo trudny test czy bardzo dużo materiału trzeba przerobić. i jakie ksiązki, repetytoria polecacie do nauki na początek, znalazłam takie:Hiszpański. Repetytorium leksykalno-tematyczne edgard , i takei same gramatyczne,DELE Nivel intermedio B2 (granatowo-biała) nadają się te książki którą warto kupić , z góry dzięki
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia