Pytanie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!

Chciałbym się Was poradzić. Od dwóch i pół roku uczę się hiszpańskiego sam w domu (o szkole nie wspominam, bo przed końcem wakacji zaczęliśmy poznawać dopiero zwierzęta:D) i chciałbym zdać DELE Intermedio w przyszłym roku. Mam jednak wiele wątpliwości. Uczę się z "No hay problema+", "Profesorem Pedro" (przerobiłem już ponad 4000 słów i zdań) i oczywiście z "De pe a pa". Jak myślicie czy możliwe jest dobrnięcie do poziomu Intermedio w rok? Jeśli ktoś jest w podobnej sytuacji, to proszę, odezwijcie się! Aha, chciałęm zapytać jeszcze czy na Intermedio pojawia się dużo idiomów? Z góry dzięki za odpowiedź! Pozdrawiam!:)
Ja się uczyłam trzy lata i też chcę niedługo intermedio zdawać. Jak przerabiałam te testy przykładowe to mi całkiem dobrze szło, więc...mam nadzieję, że na tym prawdziwym też będzie ok. Idiomów trochę jest. Czytałam, że warto przejrzeć testy z poprzednich lat, bo się niektóre pytania powtarzają.
A co do zwierząt...my je przerabialiśmy dopiero na jakiś miesiąc przed maturą :D

Jak będziesz systematycznie się uczyć, to na pewno się uda:)
polecam: Preparación al diploma de español nivel intermedio (EDELSA) oraz Uso de la gramática española - są różne poziomy (EDELSA)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia