Dele C1

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!

Na stronie http://diplomas.cervantes.es/candidatos/modelo.jsp widnieje opis egzaminu na poziomie C1.
Przyznam, ze przymierzałam się do C1 w listopadzie, ale po dokładnym zapoznaniu się z przykładami zadań mam poważne wątpliwości. Co sądzicie o stopniu trudności i zadaniach?

Lola
Przeczytałem cały ichni model testu z przykładowymi zadaniami. Test wydaje mi się trafnie wymierzony na poziom C1, tak w sam raz C1 (choć nie jestem kompetetny do wyceny poziomów). Zadania nie są bardzo trudne, ale zdecydowanie trzeba je robić z biegu, bo zdaje mi się, że jest mało czasu. Ogólnie jednak test wygląda zachęcająco. Nie jest zbyt trudny, więc pewnie wszyscy Ci, którzy jeszcze się obawiają C2, się na niego przerzucą. Ciekaw jestem jedynie nagrań. Nie wiem, czy jest to tylko moje wrażenie, czy inni też tak mają, ale jak dla mnie nagrania Superiora są znacznie łatwiejsze niż Intermedio. Mowa brzmi bardziej naturalnie (choć nadal sztucznie) więc się wygodniej słucha i uszy się nie męczą. Dla mnie nagrania DELE C2 są lepsze niż DELE B2, a co mnie przeraża te TELC B1 są jeszcze gorsze (mało na nich słychać poza hiszpańskim seplenieniem, a na DELE C2 chociaż już nie selpenią tyle).
witam!
mam pytanie- skąd masz info na temat poziomu c1? na hiszpańskiej stronie cervantesa rzeczywiście widnieje ten nowy poziom od listopada 2010, ale na polskiej stronie nic nie ma! skoro pierwszy raz poziom c1 rusza w listopadzie skąd wziąć przykładowe zadania? proszę o odp:-)
saludos
>skoro pierwszy raz poziom c1
>rusza w listopadzie skąd wziąć przykładowe zadania?

Przykładowe zadania są na stronie Cervantesa...
http://diplomas.cervantes.es/docs/ficheros/2[tel].pdf

Jest szczegółowo opisany model testu, są przykładowe zadania i wszystko jest jasne.
Witam,

Pytałem w sierpniu o c1 bezpośrednio w Instytucie Cervantesa w Warszawie. Egzaminy DELE na tym poziomie faktycznie wchodzą w tym roku ale ze względów technicznych nie we wszystkich krajach będą organizowane już jesienią 2010. Powiedziano mi że w Polsce prawdopodobnie nie.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę