gramatyka-podrecznik

Temat przeniesiony do archwium.
Hola!
Czy moglibyscie polecic jakas ciekawie opracowana gramatyke hiszpanskiego? Np czy istnieje odpowiednik tzw Murphy'ego, dla tych co ucza sie hiszpanskiego?
hej!
Polecam "Repetytorium gramatyki języka hiszpańskiego" Anny Wawrykowicz. Mam mnóstwo książek z gramatyki, ale uważam że ta jest rewelacyjna. Jest w niej wszystko jasno napisane, a do tego są ćwiczenia i klucz odpowiedzi więc mozna siebie sprawdzić.
Saludos.Dorota
Czy jest to gramatyka dla osób , które samodzielnie chciałyby rozpocząć naukę hiszpańskiego ?
Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź.
hmmm...książka jest świetna, ale ja korzystałam z niej dodatkowo.Dla osób, które chcą się same uczyc polecam Espańol 2000 część 1 do tego tez możesz kupić Solucionario. Zrozumiesz gramatykę bez prowadzącego bo ksiazka ma bardzo łatwe ćwiczenia no i do tego klucz. A jak już wdrożysz się w to wszytko-kup gramatykę. Acha cena Espanol 2000 to około 80 zł = 30 zł za rozwiązania, ale naprawdę warto.Ja sama uczę z tych ksiązek.Pozdrawiam.Dorota
A coz to jest to Solucionario? Czy to gramatyka czy podrecznik?
kazda czesc podrecznika espanol 2000 ma swoje solucionario czyli klucz z rozwiazaniami do cwiczen ktore znajduja sie w podreczniku.
no prawda;) powinnam sie domyslec. shame on me, ze tak niehiszpansko sie wyraze. ja to sie ostatnio nad soba powaznie zastanawiam, zakochanam czy co?;)
teraz zakochana.....poczekaj do wiosny!!!hi hi hi pozdrawiam!
a co to en invierno sie zakochac nie mozna?;)
a tak wogole to ja jeszcze nie podziekowalam za odpowiedz.
Gracias, Obrigada i inne takie;)
nie ma za co!!!a wracajac do tej miłości i zakochania to......KAZDA PORA DOBRA!!!
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa