Ile...

Temat przeniesiony do archwium.
Ile lat uczycie się już Hiszpańskiego?? Czy jeśli uczycie się już więcej niż rok wydaje się Wam ten jęzk bardzo trudny??
hej! ja ucze się juz 8 lat i szczerze mówiąc to na poczatku hiszpański wydawał mi się dość prosty! Ale teraz myślę, że taki nie jest!!Jak każdy język obcy wymaga sporo czasu a przede wszystkim chęci i entuzjazmu do nauki!!! Ja mimo, że tyle lat się uczę nadal i chęci i entuzjazm mam!! Jeśli chodzi o gramatykę to dopóki nie dojdziesz do mowy zależnej i znienawidzonego przeze mnie Subjuntivo to nie jest żle!!!Mimo wszystko uwazam, że jest to najpiękniejszy język, a jesli pokochasz go tak jak ja to nauka będzie czystą przyjemnoscia i relaksem (tak jak jest u mnie)
Też by marzyło, żeby to była dlamnie przyjemność i na początku wydawało mi się to przjemne ale im więcej tego jest do nauki tym bardziej mi sie niechcę!!
czesc Dortik mam takie same wrazenia co ty. Z nienawiscia do subjuntivo włącznie. Czesto spotykam twoj nick na forum. CZy ty studiujesz moze iberystyke??? Jak mozesz odezwij sie , nr [gg]
ja ucze sie go juz kilkanascie lat i wciaz znajduje te sama frajde w nowych slowach!! pozdrawiam z hiszpanii i zapraszam na

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa