metodyka nauczania j. hiszpańskiego

Temat przeniesiony do archwium.
Mam prośbę do uczących języka hiszpańskiego. Znam bardzo dobrze język i chciałabym zacząć dawać korepetycje. Zdaję sobie sprawę , że sama znajomość języka nie świadczy o tym, że jest się dobrym nauczycielem. Czy moglibyście polecić mi jakiś podręcznik z zakresu metodyki nauczania j. hiszpańskiego. Chciałabym trochę poznać to zagadnienie, co znacznie ułatwi mi naucznie. Jak juz coś robić , to możliwie jak najlepiej- taką wyznaję zasadę. Pozdrawim i dziękuję.
Polecam szczerze podręcznik Espańol 2000.Uważam że wszystkie części tego podręcznika są rewelacyjne i choć czasami wydaje się nudny, a szczególnie pierwsza cześć, to naprawde pozwala zapamiętać wiele slówek i nauczyć gramatyki. Do tego są podręczniki dla nauczycieli też bardzo dobre. Poza tym uważam że jeśli znasz dobrze język i masz porządny podręcznik, na którym bedziesz opierać swoje zajęcia to nic więcej nie będzie potrzebne!! Aha ponieważ te podręczniki nastawione są głównie na gramatykę proponuję kupić jakąś książkę z opowiadaniami i różnymi tekstami - i tu polecam Repetytorium tematyczno-leksykalne (bardzo znana seria wydana w różnych językach) Ewy Bartkowiak, do tego sporo opowiadań znajdziesz na stronach internetowych.
Życzę wielu wrażeń i satysfakcji w nauczaniu - ja uwielbiam to robić!!
a jeśli mogę jeszcze w czymś pomóc to zapraszam na [gg] .
Wielkie dzięki- przeglądałem kiedyś ten podreczmik i zastanawiałam się nad nim właśnie. Myśle też o "Planecie" albo "ELE" jako tych wiodących. A czy coś z samej metodyki nauczania języka możesz mi polecić?
pozdrawiam.
polecam Planete , ciekawe ,kolrowe, interesujące, "ELE" też dobry podręcznik
ele- dobry podrecznik? a to dobre :]
dobry do nabierania wprawy w mowieniu; w przelamaniu się do mowienia. niemal kazde cwiczenie polega na przeprowadzeniu konwersacji na konkretny temat. Oczywiscie mam zamiar uzupelniac gramatykę ćwiczeniami z Planety a do poszerzenia zasobu leksykalnego używać róznego rodzaju tekstów z róznych podręczników ( w tym polskich) , interneru, czasopism.. Głównie chciałam,ażebyście polecili mi jakiś podręcznik poruszający zagadnienie metodyki nauczania.
do konwersacji dla poczatkujacych moze jest i dobry. Ale dla bardziej zaawansowanych uczniow moim zdaniem odpada :)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Studia językowe