Przepraszam Polakow

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |
Ostatnio zrobilem konflikt z kilka osob kiedy pisalem hiszpanski jest nie wazny i ze lepeij jest studiowac angielski. To jest prawda ale ja nie chcialembym nikogo obraziś. Polak w Europe jest najmniej nauczony i o tym dowodzou wiele statystyki i to jest prawdou. Polacy są zmuszony do pojąć pracę w Lonynie i ogolne w GB zeby nie umierac z glodu bo to są tutaj taki realy stan rzeczy. Nie ma sie o co gniewac. Uwazam dla midle polki i polaka lepiej jest znac angielki bo jest to jezyk najwazniejszym na sfiecie i nie mozna nad tym dyskutowc. Hiszpanski sie nauszycie puśniej kiedy po opanowaniu angielskiego. Polacy w London nie sou tez nauczony pracy i myslou pieniadzy beda dostawac za nic. dziwiou sie trzeba pracowac. Prawda jest ze i kradnou. Niech Polaki nauczou sie angielski zeby mogli sie porozumiec zagranicou. Polska mnie sie nie podoba i to jest moje prawo ale poznalek kilka fajny ludzi i uwazam sa w poszadku. Wiekrzy cześci Polacy sou zacofani i niedouczoni. Wybaczycie mi słowa prawdy powiedziane glośno.
Wyjezdzam z Polki a bylem tu blisko 4 lata. Wiem wiele o Polsce i duzo widziaem podczas mieszkalem w Krakowie. Rozumie ludzi ktore sa zachwyceni miastem Polski ale ja nie podzielam ta opinie.
Wow! How nice, but I think that you made a mistake, saying that most of the polish people are stupid and lacking education.. Why don't you uderstand, that this situation is still changing??
I hope some day you'll change your mind....
Jak żeś taki mądry,to spróbuj pojechać do Hiszpanii i dogadać się tam po angielsku. Jestem pewna że zaraz zaczniesz się rozglądać za jakimś polakie,aby przetłumaczył Ci jak kupić butelkę wody.
ja nie mogę, masz takie zdanie, to gdzie ty mieszkałeś w tym Krakowie? W jakiejś melinie czy w slamsach? Czy pod mostem? (Przeprasza, ludzi z Krakowa ;) ) O Dios, nie mogę.... :/
Dyskusja wynikłą zupełnie niepotrzebnie. Nie wiedziałam, że Anglicy są tacy porywczy. Nikt przecież nie mówi, że angielski jest nieważny czy brzydki. Chodzi o to, że to forum jest przeznaczone dla osób, których pasją jest hiszpański a nie angielski. Przykro mi Mark, ale lepiej będzie jeśli pójdziesz na forum angielskie i o walorach języka ang. porozmawiasz z nimi. NAS TO NIE INTERESUJE.
Wy Anglicy nie jesteście pępkiem świata. Spójrz na mapę. I zobacz ile świata mówi hiszpańskim a ile angielskim.
Poza tym... nie jesteśmy ani niedouczeni ani głupi. Spytaj jakiegoś Anglika o historię Polski.... wątpię czy coś umie powiedzieć. U nas dzieci już w podstawówce uczą się nie tylko własnej historii, ale i światowej łącznie z angielską.
Poza tym to ty jesteś niedouczony. Ja po 4 latach spędzonych w Anglii bym mówiła jak Angielka. A ty po takim czasie w Polsce nawet nie umiesz się wysłowić, ani normalnie zdania napisać.
Czy kradniemy? Wszędzie są złodzieje, nie tylko w Polsce i to wcale nie znaczy, że my kradniemy.
Może i jesteśmy biednym krajem, może jesteśmy trochę zbyt zaściankowi, może i trochę przesadzamy rzucając się z szablą na czołgi, ale na pewno mamy piękny kraj, z krórego powinniśmy być dumni.
A Ty, Mark, lepiej już sie nie wypowiadaj, bo z tego co widzę, to Ci się słownictwo kończy i nic ciekawego już nie powiesz.
no fakt brytyjski chlopcze, ze troche Cie ponioslo:)
Ale masz prawo do wypowiadania swoich pogladow, mimo, ze moim zdaniem uogolnienia typu wszyscy sa zli albo wszyscy sa dobrzy itp. niezbyt dobrze swiadcza o poziomie intelektualnym osoby wypowiadajacej je.
Nie wszyscy Polacy sa to niedouczeni zlodzieje! Troche ludzi wyksztalconych, wartosciowych i uczciwych tez sie w Polsce znajdzie:)
Moze miales pecha i z niewlasciwymi ludzmi sie zadawales?No, szkoda!
Zycze by Ci sie spodobalo w USA!
Hmm, a właśnie, co to za opinia, że Polacy by z głodu zginęli bez Londynu..
Akurat z tego co wiem, to więcej ich wyjeżdzą za pracą do Niemiec lub np. USA - pewnie ich tam wielu spotkasz..(pewnie cię to bardzo zmartwi...) Nie wiem, w jakim towarzystwie obracałeś się w Krakowie, ale na 100% nie oddaje to ogółu Polaków. O Polsce krąży tak negatywna opinia, bo tak naprawdę nic o nas nie wiecie.. uczycie się tylko o swoich krajach (to sę tyczy nie tylko anglików) większość obcokrajowców nie wie nawet gdzie leży Polska..przykre to, bo np my musimy zaliczać na geografii położenie wszystkich państw świata + stolice...
no wlasnie el_gato masz racje. Ja bylam w USA i wiem, ze wielu Amerykanow (nie mowie ze wszyscy!!) o innych kontynentach maja zerowe pojecie. Bardzo czesto Polska i Rosja to dla nich jeden kraj. Jak mowilam, ze jestem z Polski to slyszalam, a to mowisz po rosyjsku, po niemiecku (??). Fajna rzecz, ze Polska dla niektorych byla w Canadzie(?), a dla drugich Holland = Poland!
Hehe, ja ostatnio taki śmiechowy program oglądałam, wypowiadali się obcokrajowcy, min Włosi, Japończycy, Turcy, Francuzi, Kanadyjczycy i dowiedziałam się min że:
1. Polska ma dyktatora/ jest komunistyczna
2. Panują tu jakieś ekstremalnie niskie temperatury
3. Znajduje się w Afryce/ Azji
4. Jest tu barzdo niebezpiecznie (niemal jak w Iraku)
5. Nie ma czego zwiedzać..
A my jesteśmy uważani za niedouków..
hmmm, what's all this discussion for? Since that's spanish forum, I cant see the point of all that...
anyway, man, how can you say things like that. You've watched trainspoitting and full monty, haven't you? Those are the most popular british films in our country. Actually it's some source of information about UK. So do you think that I take british people for junks, unemployed, degenerats? Because that's the image of british society that could shape in my mind after watching it.
No i otóż to, ale ten człowiek jest uparty i to już trzeci temat na którym wygłasza podobne mądrości.. (tyle, że ten jest adekwatny..)
To mnie własnie zastanawia - czemu on się pakuje na hiszpańskie forum (?????)......
Sory, ale nie badzcie extremistami. To sa bardzo skrajne przypadki. Musze powiedziec, ze podrozowalem troche po roznych krajach i kontynentach i nie zaobserwowalem podobnych opinii oi Polsce o ktorych piszecie, czy ktore mozna uslyszec w mediach. Sadze, ze sa to skrajne przypadki. Niedouczenie nie jest zalezne od szerokosci geograficznej. Chyba duza czesc Polakow nie potrafilaby wymienic wszytskich krajow z ktorymi graniczy Polska. A to tez jest przecierz elementarz geograficzny
No aż tak źle to z nami chyba nie jest...:/
nie za bardzo zrozumialem skrot myslowy..
.jakie madrosci?
Chodzi mi o jego z lekka wypaczone pojęcie o Polsce i Polakach, które za wszelką cenę stara się nam przekazać..
Nie wiem, ja się za głupią, niedouczoną Polkę nie uważam, nie jestem też zazdrosna o dobrobyt w Anglii, o więcej nie znam nikogo, kto by był.. więc denerwuje mnie jego święte przekonanie o swoich racjach...
Saludos
;D nie wypowiadaj się juz więcej , bo tylko utwierdzasz nas (bynajmniej mnie ) w przekonaniu , że Anglicy są zadufani w sobie i zarozumiali ;/ ........
Dear Mark
mniej wiecej na tym konczy sie moja znajomosc angielskiego.
masz racje,ze Polacy sa rozni,a Polska nie kazdemu musi sie podobac.
czasami mnie sama trafia szlag jak chodze sobie ulicami mego miasta Łodzi i widze jeden wielki syf i beznadziejnych ludzi.faktem jest takze to,ze angielski jest barzdo przydatny i teraz to juz podstawa,ale my wlasnie dlatego uczymy sie innych jezykow m.in.hiszpanskiego,bo nie iwem jak to jest na swiecie,ale u nas angielski nie jest niczym wyjatkowym.co do Polakow pracujacych za granica,sama znam kilku ktorzy wyjechali(nie do GB ale do IRLANDII) i owszem przekonali sie ,ze tam nikt za darmo nie placi ,ale obecnie sa uwazani za jednych z lepszych pracownikow(tak na marginesie to w Polsce czsy placenia za nic juz dawno minely).
nie wszyscy wyjezdzaja,bo tu nic nie ma .wiekszosc chce poznac jezyk i obyczaje,bo prace badz co badz da sie znalezc(mimo duzego bezrobocia),gorzej czy lepiej platna ale mozna miec.
poza tym na przybyszow zawsze patrzy sie inaczej ,swego czasu do Polski przybywalo mnosto Rosjan i Ormian,jedni byli uczciwi,inni kradli lub specjalizowali sie w kombinowaniu(a podobno to polska specjalnosc).
uuuups troszke sie rozpisalam
mimo wszystko pozdrawiam Cie (moze w przyszlosci bedziesz mial lepsze zdanie na temat Polski i Polakow)
P.S.mam tylko jedna malo prosbe i to wcale nie jest zlosliwe:prosze Cie zapamietaj ,ze SĄ pisze sie przez Ą a nie OU.
JESZCZE RAZ POZDRAWIAM
Zal mi tego Marka z GB (proponuje zeby kazdy z nas odmówkił za niego zdrowaśke bo chyba nic innego mu juz nie pomoze) koleś ma straszne kompleksy, ciekawe co za przezycia tak na niego wplynely. Nawiasem mówiąc - Ciekawa teoria "Polacy są niedoukami.." Hmm... Prawda jest taka ze w miedzynarodowych olimpiadach matematycznych czy fizycznych to Polacy zajmują czołowe miejsca a tak wogóle to przez 2 lata mieszkałam w anglii i chodzilam tam do szkoły mimo ze na początku nie znalam dobrze jezyka bylam najlepsza w klasie. Mam porównanie angielskie szkolnictwo jest duzo słabsze niz polskie
Fuck Polish girls!
Mark, lo tuyo es un problema sexual, no?...:-)
si, se le han jodido las dos neuronas que tenia, o la unica
SLUCHAJ MARC ... NIE ZNIZE SIE DO TWOJEGO POZIOMU. JEDNO CI POWIEM. SZKODA MI CIEBIE CZLOWIEKU... DOBRZE ZE WRACASZ DO SWOJEGO KRAJU I WIESZ CO POZOSTAN TAM NA ZAWSZE. ANGLICY UWAZAJA SWOJ JEZYK ZE NAJWAZNIEJSZY BO NIESA W STANIE NAUCZYC SIE INNEGO. A JUZ NIE WSPOMNE A OPINII JAKA MACIE W HISZPANII....
wracaj prostaku skąd przyszedłeś
Do Marka (made in GB): Sam sobie wystawiłeś świadectwo Twoją prymitywną wypowiedzią, PROSTAKU!!!!!
Obrażasz najbardziej kulturalną i uroczą część Europy, której nawet nie jesteś godny butów całować.
Nie chcemy Cię tutaj na forum i wogóle w Polsce!!!
Zmykaj do siebie, pustaku!!!!!!!
Kolesiowi puściły nerwy, jak już mu się skończyły argumenty..:D:D
ludzie co za koleś !!!, jestem co najmiej zbulwersowana, jednak powstrzymam sie od komentarza bo na tą chwilę aż się we mnie gotuje
>>>
słuchajcie!!! ten koleś co się zwie Mark , gościł juz na forum włoskim i tam zdazył juz w podobnym tonie i podobnie znakomitą polszczyzną wyprodukować tony obrażliwych tekstów pod adresem Polaków; a tak swoją drogą zauwazcie ze Mark moze powinien załozyc forum czeskie bo ma takie czeskie naleciałości, co nie? typu " to jest prawdou" , Polacy nie sou", albo myslou" >
tanti baci, ciao
no tak wlasnie podejrzewalismy od poczatku ;-) no bo sorry, koles robi bledy, ktore tylko Polak moglby wymyslec (przyklady, ktore podalas)....no tak, szkoda w ogole komentowac....:/
Querid@s amig@s:

Nie odpowiadam na post tego "wirtualnego" brytyjczyka, lecz ku uwadze wszystkich tych, którzy chca przeczytac i zastanowic sie nieco nad madroscia przyslów, powiedzonek i "uskrzydlonych mysli". Wirus dydaktyczny mnie napadl -bo w koncu przystosowanie sie do srodowiska to najwazniejsza sprawa dla rodzaju ludzkiego- a z niekórych postów to az dym leci.

Oto co z tego wyszlo:

1. "En todas partes cuecen habas (y en mi casa a calderadas)" (podobne do 3.).

Nastepne dwa - bardzo chrzescijanskie:

2. "Amarás a tu prójimo como a ti mismo" (2º mandamiento - Decálogo, a to w Polsce ma duza wage, ¿prawda? i dlatego jest tu na drugim miejscu; wybaczcie, siostry i bracia, a bedzie Wam wybaczone).

3. "El que esté sin culpa, que tire la primera piedra" - lo dijo JC (hace tiempo ya).

4. Nastepne przyslowie hiszpanskie: "El que se pica, ajos come" (bardzo pouczajace, bo trzeba umiec kroic ten czosnek, aby samemu sobie nie zaszkodzic).

5. "Este está más solo que ingles sin familia" (czyli: zlitujcie sie, ludzie ! Nie byliscie nidgy na obczyznie?).

6. "Ande la lengua y las manos quietas" (w koncu lepiej to rozwiazac tak, niz w stylu George'a Dabljubusza).

7. "Ese tiene de santo lo que yo de obispo" (po nim widac, a po mnie nie, bo ja nawet bylem ministrantem).

8. No sé si tiene mala sangre, mala leche o malas pulgas. (Chyba to ostatnie).

9. Lo mejor que puede hacer es salir por la puerta de los carros y en la mula de San Francisco.

10 FIN de este Decálogo: "ya está el toro en la plaza" - typowo hiszpanskim akcentem koncze.

A teraz zobaczymy, czy naszemu koledze bedzie tu przydatny do zrozumienia jezyk imperialny - "lacina" naszych czasów,

P.S. Jezeli istnieje tzw. Spanglish -nad czym nieslusznie boleja niektórzy uczestnicy tego forum- to nie dlatego, ze jankesi tworza go w krajach latynoskich, tylko dlatego ze latynosi zarazili nim jankesów. A tu muzyka ma bardzo duzo do powiedzenia.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |

»

Pomoc językowa