Coś o kobietach

Temat przeniesiony do archwium.
Małe pytanko: jak są traktowane kobiety w Hiszpanii, bo szczerze mówiąc spotkałam się z różnymi opiniami na ten temat.
2 lata temu spędziłam wakacje w Espanii, dokładniej troszkę w Valencii, a troszkę w Cullerze. Co zaobserwowałam? Czasy , w których kobiety musiały chodzić metr za facetami z opuszczoną głową już minęły na szczęście. A co do Hiszpanek to one szczególnie uwielbiają rządzić facetami i straszne z nich zazdrośnice.
To miła wiadomość. Dzięki :)
wakacje????to chyba troszke malo aby sie na ten temat wypowiadac.Jestem tu 3 lata i z tego co wiem i widze faceci traktuja swoje zony dosc grubiansko,byw ze je bija i zdradzaja,oczywiscie nie wszyscy,ale tak jak i polacy do swietych nie naleza.
Też niestety spotkałam się z negatywnymi opinami na temat traktowania kobiet przez Hiszpanów, ale mam nadzieje, że TAKIE zachowania powoli się zmieniają. Coż... chyba jak zaryzykuję wyjazd to sama się przekonam.
Pozdrawiam.
Jak wiadomo najlepiej kobiety są traktowane w krajach muzulmańskich ,tak więc proponuję wyjazd w te cywilizowane okolice bo jak wiadomo islam to jest kultura a nie to
co ciemna , patriarchalna Hiszpania , o reszcie Europy nawet nie wspomnę bo wszyscy wiedzą.
Paulux -el que salia con una u otra espanola y guarda buenos recuerdos.
Zdecydowanie wolę patriarchalną Hiszpanię :) Chyba zresztą, jak większość osób na tym forum :)
Moje trzymiesięczne obserwacje są raczej pozytywne.
Od samego hiszpana wiem jednak, że istnieje jeszcze stereotyp macho, ale to już się bardzo zmieniło, na szczęście. Podobno hiszpanie szybko zdobywają kobiety, za mało się nimi przejmują moim zdaniem. O kobiete trzeba dbać, szanować ją, nad tym hiszpanie mogliby popracować !!

pozdrawiam cieplutko
Może popracują ;)
Felices Pascuas!
Może popracują ;)
Felices Pascuas!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe