filologia slowianska

Temat przeniesiony do archwium.
hola
tengo una preguntita
oki,teraz po polsku :P
czy ktos z was orientuje sie o co moga pytac na rozmowie na filologie slowianska?czy jest prowadzona na podstawie lektur,czy tylko tak ogolnie?
chodzi mi konkretnie o uniwerek lodzki,ale bede wdzieczna za wszelkie info.
MUCHAS GRACIAS
SALUDOS
Byłam dwa tygodnie temu na "drzwiach otwartych" na slawistyce. W sumie dużo pytalismy o rozmowe kwalifikacyjną, ale nie umieli nic konkretnego powiedzieć. Z tego co zdołalismy od nich wyciągnąć, to podobno rozmowa ma na celu sprawdzenie predyspozycji do studiowania na tym kierunku i zainteresowań zdajęcego. Nie sądzę, żeby skupiali się na znajomosci konkretnych lektur, raczej na wiadomościach ogólnych, ale pewności nie mam ( z resztą kto ją ma??). W razie czego szukaj inforamcji na stronie: www.slavica.uni.lodz.pl

PS. Ten kierunek rzeczywiscie wydaje sie bardzo interesujący.
PS'. Poznałam (nie bezpośrednio) wykładowę bułgarystyki- świetny koleś ;)

Powodzenia :*
muchas gracias
jestem Ci bardzo wdzieczna,ja niestety przegapilam drzwi otwarte :(
3maj sie cieplutko :)
Witajcie!
Polecam bulgarski!Rozmowa to juz rosyjska ruletka i czeski film:P.W tamtym roku to test zawazyl na tym ,kto przejdzie dalej.Teraz ,I haven't got a clue.Jednak przypomnijcie sobie :Co waznego dzialo sie ostatnio w Serbii-Slobodan Milosievic etc.-1995-2005-aktualne wydarzenia.Geografia krajów slovianskich.Powodzenia!jak sié rozpada jugoslavia itp.

« 

Pomoc językowa