Tenemos el PAPA

Temat przeniesiony do archwium.
ya han elegido el PAPA!!!!!!!!!
Taa... Habemus Papam. Ale (chyba nie było jeszcze żednego konklawe, którego wynik komentowany byłby bez użycia słowa "ale":) ):
1. Osoba starsza (78 lat, w porównaniu z Naszym Papieżem...)
2. Niemiec (po takim WIELKIM POLAKU!!!).
Pozdro
Dian@
Nace un nuevo heroe

Azote de los Gays, divorciados, pro-abortistas y el que acabara con el hambre en Africa matandolos de Sida.

"RAZINGER Z"
si si desde luego, la ilgesia va a progresar hacia atras.

Wczoraj w tele byl taki pan z Leon w hiszpani, i mowil jak to 5 lat temu poznal pewnego pielgrzyma ktory szedl droga do Santiago, rozmawiali duzo, zostawil mu swoj adres. i dwa tygodnie poznej facet mu przyslal kartke... pozdrowiania tratata ,,, bla bla .... podpisane J. ratzinger - futuro papa Benedicto XVI ......... i facet nie przywiazywal to tego znaczenia bo to jak by ktos napisal cokolwiek np ja ... przyszly prezydent Polski. ale jak gosciu zobaczyl Ratzingera podczas pogrzebu papieza to zbladl.....

tak ze wszystko zalanowane tylko jak zwykle maly show

Habemus papa

i co dalej.?????

Salu
Ale ludzie to mają fantazję, teraz to się okaże, że jest kolesiem wielu osób hehehee.
Nigdy nie byłoby możliwe aby kardynał incognito szedł sobie z ludźmi a on był kardynałem ponad 20 lat
ja nie mowie ze ludzie sobie nie wymylaja rzeczy ale jak cos wymslaja to tez w tym jest cos z prawdy, nie ?
to ze byl w Hitlerjugend tez sobie wymyslili ? zdezerterowal w maju 1945, torche pozno, amerykanie jak zlapali bo "podobno" torturowal wiezniow wegierskich.

O wielu osobach sie mowi wiel plotek, wiel rzeczy wymyslonych. a ja chcialbym znac prawde od a do z. jaki jest naprawde.

i nigdy nie znamy prawdy o takich osobach,

inny przyklad Jan Pawel I umarl po 30 dniach pontifikatu oficjalnie - naturalnie, nieoficialnie w ciagu 30 dni zostal persona non grata, tzn . namieszal

mowia plotki ze w zamach na Jana pawla II byly zamieszane osoby z watykanu

plotki, wymysly ludzi, klamstwa

i ja tylko chcialbym znac prawde
ktos zna ?

wystarczy tego gdybania, in vino veritas, wiec ide sie napic

salu
Benedicto XVI se ha mostrado sonriente, emocionado y nervioso mientras se dirigía, ya como nuevo Pontífice, a los presentes: "me consuela saber que Dios sabe trabajar y que actuará con instrumentos suficientes para llevar adelante mi Pontificado".

El Papa Benedicto XVI ya cuenta con una dirección de correo electrónico a la que se le pueden enviar mensajes. El Vaticano se abre a los medios, tras el cónclave más televisado de la historia.

[email]

Możecie pisać i pytać !!!!
Benedicto XVI se ha mostrado sonriente, emocionado y nervioso mientras se dirigía, ya como nuevo Pontífice, a los presentes: "me consuela saber que Dios sabe trabajar y que actuará con instrumentos suficientes para llevar adelante mi Pontificado".

El Papa Benedicto XVI ya cuenta con una dirección de correo electrónico a la que se le pueden enviar mensajes. El Vaticano se abre a los medios, tras el cónclave más televisado de la historia.

[email]

Możecie pisać i pytać !!!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa