Potwierdzenie lotu na hiszpanski numer?

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie na temat potwierdzenia lotu. Kupilam przez internet bilet do hiszpanii, a skoro kosztowal on 98 euro, czyli mniej niz 100, sciagneli cala kwote odrazu, ale po wydrukowaniu, napisane jest ze 24 h przed lotem musze zadzwonic i potwierdzic, ze lece, no dobrze ale przejdzmy do rzeczy. Chcialam sie dowiedziec, czy moj kolega ktory mieszka w hiszpanii, moglby zadzwonic na hiszpanski numer i potwierdzic moja rezerwacje z berlina do madrytu? Bo mozliwe ze wiecie ale airberlin ma swoj numer w wielu krajach (oczywiscie pod polski numer nie mozna sie dodzwonic : niby nie ma takiego numer, dlaczego mnie to nie dziwi) Ale moze trzeba zadzwonic bezposrednio do berlina i potwierdzic lot? Mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi i bedzie ktos w stanie mi pomoc
POZDRAWIAM
ja tez lece w ten sposob z air berlin z berlina. mysle ze aby potwierdzic lot, najlepiej po prostu zadzwonic do berlina :] ja tak przynajmniej zamierzam zrobic ;]
Szczerze mowiac to tez myslalam, ze chyba najlepiej bedzie zadzwonic do Berlina, tylko w jakim jezyku chcesz potwierdzic lot? Bo domyslam sie ze po polsku to raczej sie nie dogadam. Aha i co dokladnie trzeba im podac: Wystarczy tylko powiedziec, ze potwierdzam lot i podac numer klienta i kod?
sluchaj ja lecialam z hiszpani do polski ale bilety byly kupione niby z polski niewazne,mysle ze pomysl z kolega i potwierdzenie lotu przez niego po hisz. jest calkiem sensowny i wszystko bedzie gralo,co prawda mozesz tez wyslac juz meila na polski adres i sie dowiedziec co jest grane ze tel nie dziala i zapytac ich bezposrednio.Ja potwierdzalam z hiszpani po hisz. ,mysle ze maja tez kogos kto gada po polsku ,w koncu to nasi sasiedzi hi hi powodzenia !!!
a i potwierdzasz tak jak myslalas ,czyli kod nr lotu i kto leci pa!!

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa