Costa Rica

Temat przeniesiony do archwium.
Piszę prace na temat tego kraju. Jeżeli ktoś zna jakieś interesujące ciekawostki o nim proszę piszcie!!! Z góry bardzo dziękuje!!
Jestem fanem Kostaryki. uwazam, ze to najlepszy kraj swiata, interesuje sie nim od dawna ale jeszce nigdy niestety tam nie bylem. Ciekawostki to strasznie ogolnie brzmi. Jak masz na mysli cos konkretnego to pytaj.
pisze plan wyprawy przez ten kraj? Podróż ma mieć charakter misji z zadaniami... możesz mi jakoś pomóc?
No pewnie ze moge, tylko napisz bardziej konkretnie o co chodzi
interesują mnie jakieś ciekawe miejsca, nietypowe zwyczaje tego kraju coś co go wyróżnia spośród innych krajów latynoamerykańskich. Może być zarówno o mieszkańcach, architekturze jaki i o roślinach izwierzętach. Z góry wielkie dzięki!!!
zacznij od tego, ze CR jest nazywana szwajacaria ameryki lacinskiej. opisz czemu, opowiedz o wulkanach, o unikalnej florze i faunie, o 2 typach plaz, plantacjach bananow, sciagajacych do CR emerytow z USA i w zasadzie to wszystko bo CR nie jest krajem jak np Hiszpania, gdzie sie jezdzi od miejsca do miejsca i zwiedza. CR to maly kraj, geografia i kultura nie sa bardzo zroznicowane, CR nalezy traktowac bardziej jako caloksztalt a nie zbior roznych sightow.
dzieki, znasz jeszcze jakies stronki gdzie mode cos poczytac?
jesli chodzi o informacje turystyczne to najlepsze jest chyba lonelyplanet.com, zreszta nie tylko w przypadku costarici i do tego po angielsku. A po hiszpansku masz swietnastrona www.cr - jest tam pelno linkow, polecam Prensa Nacional - naprawde wiele ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec z kostarykanskich gazet
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe