10 ulubionych piosenek w j.hiszpanskim. Wpisujcie!

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 212
Super,nareszcie ktoś kto lubi cumbię.Pozdrawiam, też lubie czasem posłuchac Rafagii, ich muzyka momentalnie poprawia mi humor ;)
poszukuje piosenek zespolu MANA. Jesli posiadasz jakies to bardzo prosze o przeslanie ich do mnie! Por favor!!! [email]
Kto ma piosenkę z Gorzkiej Zemsty która leciałe po tym jak Fernando i Gabriela wyruszyli w podróż poślubną. I on poznał takiego babsztyla ale piosenki mam kawałek i to brzmi jakoś: te te amor looooo facet śpiewa jest spox ta piosna jak ktoś ma niech da znać.
tatnio slyszalam genialny kawalek Spultur z Luciano Pawaroti ... klasyka polaczona z ostrym brzmieniem GENIALNE
Nie znam się na piosenkach hiszpańskich, ale mam prośbę w formie pytania :D :
Znacie piosenki pokroju "La Camisa Negra" i czy moglibyście podać ich tytuły (jeżeli znacie oczywiście :P)

"Pokroju" oznacza, że te same klimaty itp. :D
Chyba wiem kto spiewa canción "Aun Asi" ;-) To Alessandra Rosaldo ;-) Mam ta piosenke, fajna jest ;-)
Thalia jest swietna!Najlepsza!Super ze ja sluchasz!Ja mam jej wszystkie plyty, remixy, teledyski i wystepy na DVD!Super!A jej najlepsze plyty to wg. mnie Thalia 2002 i El sexto sentido!Dziwie sie ze tak malo osob ja tutaj wymienilo??THALIA-LA REINA MEXICANA! ;-)
A wiesz, ja jakoś nigdy nie zachwycałam sie Thalią (no może poza jej występem na Latin Grammy z No me ensenaste, widziałaś?), ale w ostatnich dniach nie słucham niczego innego jak tylko El sexto sentido (szczególnie seduccion, loca, no puedo vivir sin ti i empezar de 0). Myśle o tym, żeby załatwic sobie kilka wcześniejszych płyt, najbardziej chciałabym Thalia con banda. Dobra jest ta płyta? Pozdrawiam
eloł. Prosze prześlij mi te piosenki!!!! $:)
Oprocz wielu tych, ktore juz wymieniliscie dodam jeszcze Manu Tenorio - Tu piel.
Jesli podoba Ci sie Camisa Negra, to pewnie polubisz inne piosenki Juanesa z plyt Mi sangre i Un dia normal (Fijate bien to juz troche inne klimaty), szczegolnie utwory La paga i Mala Gente.
A tutaj kolejna porcja moich ulubionych piosenek, o ktorych nie wspomnialam we wczesniejszym wpisie:

Pasaba por aqui - Pedro Guerra
Gota Fria, Fruta fresca, Como tu, 19 de noviembre - Carlos Vives
Nada fue un error, Antes que ver el sol - Coti
Canto, canto - Natalia Oreiro
Papa cuentame otra vez - Ismael Serrano
Zapatillas, Corracoriente - El canto del loco
Mediterraneo - Estopa
cuentame un cuento, 20 de abril- celtas cortos
Jardin de Rosas, cien gaviotas,En algun lugar,Ojos negros (wersja Alexa Ubago tez jest niezla) - Duncan Dhu
Nada cambiara mi amor por ti - David Bisbal
Mujer del colegio - Don Omar &Daddy Yankee
to ja dopiero pojade komercha:
+Emanuel Ortega Dime
+Mamita
+Enamorarte
+Donde te vas
+Natalia Oreiro Me muero de amor
+Aventura Obsesion
+Ricky Martin Tal vez
+Jaleo
+Juanes Volverte a ver
+Daddy Yankee Gasolina
Jakbyscie mieli mp3 Emanuela Ortegi to wyslijcie mi na [email] mam jakies fajne balladki (angielskie niestety) to wysle pliiiiiz!!
najlepsze jest reaggeton!!!;D Daddy Yankke mistrz!! Hector y Tito tez mogą być (baila morena, noche de terror, amor de colegio itd;d) a coś wyższych lotów to np Ska-P prosto z Hiszpanii, ale to taki bardziej punk rock (polecam Chupones i Cannabis:)))
To ja się wyłamie i napisze tutaj co polecam :
-całą PIERWSZĄ płytę Natalii Oreiro.
- Piosenki Angeli MArii Ferero ,np:

"Sobre Fuego"
"No Supiste'
"Ya no te Quiero"
"Paloma"
"Vete"
"Quién es ese hombre"

I wiele innych. :) Jakbyście chcieli jakieś to się zgłaszac.
Pozdrawiam.
laura pausini!!!
w szczegolnosci albumy "mi respuesta" i "entre tu y mil mares" :):):)
ej ja tesz szukam tej piosenki z gorzkiej zemsty naprawde chcecie mi pomóc odrazu ta piosenka poprawia mi chumor
hej moglby mi ktos przeslac piosenki cenoi?? i luisa miguela'' la barca'' '' sabor de mi''??jesli tak prosze o kontakt przez [gg] !!!
Hola! Generalnie słucham flamenco(Aurora Vargas,Capullo de Jerez,
Remedios Amaya, La Paquera de Jerez, Agujetas,Luis de Córdoba,
Camarón,Estrella Morente,Dorantes,La Macanita...aaaach...:-)mogłabym tak jeszcze długo wymieniać...:-)),ale hiszpański jest cudowny
w każdym gatunku (no może poza techno,bo nie trawię;-)), więc PROSZĘ,mógłby mi ktoś
coś przesłać? Chętnie poszerzę swoje horyzonty;-);-)
[email]
Będę bardzo wdzięczna:-) BESOS!!!
Zapomniałam wpisać w ulubionej muzyce płytę z
filmu "Frida":-) GENIALNA!!! Alcoba Azul jestem w
stanie słuchać chyba z kilkadziesiąt razy pod rząd,
że o utworach Chaveli Vargas nie wspomnę...:-)
Polecam absolutnie wszystkim;-) Besos;-)
Czy ktoś mógły napisać tutuły i wykonawców hiszpańskich piosenek obecnie granych w radio czy TV. DZIĘKI
Ja polecam:
Melendi - Caminando por la vida
jest super
witam.prosze o ladne romantyczne piosenki ,wyslijcie mi takie jak nunca te olividare itp.. czekam z niecierpliwoscia [email]
czesc,masz moze ladne piosenki ,romantyczne [email]
wyslijcie mi pare ladnych piosenek prosze :} [email]
wyslesz mi piosenki prosze:} [email]
widzeliście reklamę zachęcającą do adwiedzenia andaluzji na nationale geographic? ? w tle leci piosenka którą bardzo chciałbym mieć, jeśli wiecie o czym mówię to prześlijcie mi proszę jej wykonawczynie :) lub tytuł, z góry dziękuję [email]
Chambao-Ahi estas tu
kocham Cie:), dziekuje:) a wiesz skad mozna to ściagnąć?
witaj Natalka! Czy masz moze piosenki Emanuela Ortegi na mp3?Byl bym ci wdzieczny za wyslanie mi ich na maila: [email] z góry bardzo dziekuje
WIDZE ZE SA NIEKTORZY CO OGLADALI FILM I PROSZE O PIOSENKE Z TEGO WLASNIE FILMU'' MLODZIENCZA MILOSC'' JAK EMANUEL GRA NA PIANINIE A TA DZIEWCZYNA TANCZY W ZAMIAN WYSLE INNE PIOSENKI [email]
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 212