wysłuchaj piosenki i zrozum chociaż kilka jej słów

Temat przeniesiony do archwium.
witam

znalazlem w necie genialna reklame hondy civic. towarzyszy jej piosenka. rownie genialna. chcialbym sie dowiedziec kto spiewa i o czym zeby znalezc wiecej utworow tego zespolu.

wystarczy mi zatem jesli

1) sciagniesz ta reklame ze strony
http://stochastics.webpark.pl/zapominalski.wmv
2) napiszesz mi fragment tekstu tej piosenki, chocby jedno zdanie
3) wyslesz mi to zdanie

to mi wystarczy zeby w necie znalezc reszte tekstu, namiary na zespol itd.

ps muzyka do tej piosenki jest fragmentem utworu izaaka albeniza capricho arabe

greg
podałeś na pewno dobrą stronę??
strona dobra a piosenka fajna (reklama swoja droga tez niezla ;-)), ale szczerze mowiac bardzo trudno zrozumiec jakies zdanie w calosci, przynajmniej dla mnie....jest bardzo niewyraznie :S
ogromne dzieki ze probowalas! ale nie musi byc cale zdanie. w google'u jak wrzuci sie nawet kilka rozrzuconych po piosence wyrazow to moze sie udac. a jak juz masz dwa nieczeste wyrazy obok siebie to znajdzie na pewno. ja moge wyslyszec np wyraz "finito". pech ze nie znam hiszpanskiego i nie potrafie wyodrebnic innych wyrazow a nawet jak mi sie to uda to nie wiem jak zapisac.
greg
hmm ja niestety nie moge uruchomic tej stronki ale wiem ze w jednej reklami hondy civic leci piosenka Banda Ionica - "Espinita" . może to ta..
Hej!Super reklama, super piosenka. Ucze sie hiszpanskiego od niedawna, więc nie wiem, czy rzeczywiście dobrze słyszę... ale wydaje mi się, że pojawiają sie tam takie słowa jak la canta, la puerta, oye..mam nadzieję, że ktoś kto lepiej zna język hiszpański ci pomoże, bo sama z chęcią bym posłuchała sobie tej piosenki w całości :) pozdrawiam
pa'que pa'que sequir llorando
pa' que= para que
olenka! ogromne dzieki. dokladnie o ten utwor chodzilo. dzieki tobie i elizondo udalo mi sie zlokalizowac jej tekst http://www.almas.tv/chs-bin/msboard.cgi?ID=AADesCancionesEspeciales&msg=397 i w eMule sciagnac cala piosenke. serdecznosci
ależ nie ma za co :) ciesze sie ze moglam pomoc
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa