pomozcie blagam:)))))

Temat przeniesiony do archwium.
ZWRACAM SIE Z OGROMNA PROSBA: ZNALAZLAM SIE W DOSC NIE PRZYJEMNEJ SYTUACJI I POTRZEBUJE POMOCY. JAK SAMI ZARAZ PRZECZYTACIE JEST TO SPRAWA DOSC NIEPRZYJEMNA. jA Z TYM CHLOPAKIEM ROZMAWIAM W INNYM JEZYKU ALE OBOJE NIEKONIECZNIE PERFECT GO POTRAFIMY, A HISZPANSKI TO JEGO JEZYK, JA NIESTETY NIE ZNAM GO NA TYLE DOBRZE ZEBY NAPISAC COS TAKIEGO, DOPIERO ZACZELAM SIE UCZYC, A CHCIALABYM ZEBY DOKLADNIE ZROZUMIAL O CO MI CHODZI. WIEM ZE TO DOSC DLUGIE ALE MOZE KTOS SIE SKUSI I POMOZE MI BLAGAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))))))))))))))
POTRZEBUJE TO JAK NAJSZYBCIEJ NAJLEPIEJ JUZ DZIS, WIEC PROSZE WAS BARDZO POMUZCIE.

Z GORY OGROMNE DZIEKI.
POZDRAWIAM PA

O TO TEKST:

Tak na prawde nie wiem co mam napisac. Jestem na ciebie tak wsciekla, a za razem jest mi strasznie przykro... Spodziewalam sie wszystkiego, ale nie takiej wiadomosci. Kiedy poiwedziales, ze sie zenisz przeszlo mi tysiace mysli przez glowe: jak to, z kim, kiedy, dlaczego...? Ty, ktory mial takie negatywne podejscie do slubu. Pamietasz jak sie poznalismy to bylo pierwsze pytanie, czy jestem zonata, a ty powiedziales wtedy ze na slub masz jeszcze czas, bo inaczej wszystko by sie skonczylo: dziewczyny, tanczenie i inne. Czy przez te pol roku tak wydoroslales? Nie moge zrozumiec po co w takim razie napisales do mnie maila, po co w ogole sie odezwales, po co napisales: "do zobaczenia zaraz w 'rootie' "? Przeciez doskonale wiedziales, ze bierzesz slub, wiec po co to wszystko? Mozesz mi wyjasnic do czego dazyles? Zachowales sie na prawde nie fair w stosunku do mnie!!!
Myslalam, ze sobie zartujesz, ale teraz wiem ze to wszystko prawda. Bedziesz z nia juz na zawsze. I to wszystko tylko dlatego ze wpadliscie. Czy ty na serio chcesz tego slubu, przeciez jej nie kochasz, ty jej nawet nie znasz za dobrze. Chcesz byc z kims do kogo czujesz jedynie obowiazek, przeciez masz dopiero 19 lat, cale zycie przed toba. Dziecko to nie powod zeby od razu sie zenic, teraz takie sprawy mozna zalatwiac w inny sposb.
Kim ona w ogole jest, skad sie wziela i jak do tego wszystkiego doszlo?
Chcialabym wiedziec po co zadzwoniles zeby sie spotkac w niedziele. Co chciales przez to osiagnac. Oczywiscie nie przyszedles, ale telefon od niej to bylo przegiecie. O co jej w ogle chodzi. Jakie masz problemy przeze mnie To ty zadzwoniles, nie ja. A ona z pretensjami, ze wydzwaniam do ciebie i nie daje ci spokoju co za bzdury. Czemu wszystko poszlo na mnie jak to ty sie pierwszy odezwales, a poza tym ja nie mialam o niczym pojecia. I te dziesiejsze sms-y od niej. Niech mnie nie straszy, bo nie wie kim jestem. Ja sie jej nie boje i kiedys sie spotkamy twarza w twarz i zobaczymy czy bedzie taka odwazna jak w swoich wiadomosciach. Zauwazylam, ze takze wyraza zdanie za ciebie, szkoda ze sam nie potrafisz powiedziec co o mnie myslisz. Ciesz sie ze fajnie sie mna bawiles, a ja taka glupia nie moge tego zrozumiec. Zycze ci zeby ci sie to nigdy nie przytrafilo, bo nie jest milo. I przekaz swojej, ze nie zycze sobie tego typu telefonow i sms-ow i niech sobie grozi komu innemu. I czemu ona sie mnie tak boi, ze nie moge z toba porozmawiac, przeciez nas tak na prawde nic powaznego nie laczylo i nikt nikomu nic nie obiecywal wiec o co takie wielkie halo. Widocznie nie ma do ciebie zaufania skoro nie chce cie nigdzie wypuszczac. Wiec lepiej zastanow sie co ty czlowieku robisz. Bo ona cie zamknie w klatce, a ty uschniesz jak kwiatek.
Szkoda, ze to wszystko sie w taki sposob zanim tak na prawde sie zaczelo. Pomimo wszystko zostaniesz dla mnie kims wyjatkowym i zawsze bede milo wspominac chwile spedzone razem, a tego nikt mi nie zabroni ani nie zabierze. I moze kiedys bedziemy mieli okazje normalnie, po prostu ze soba porozmawiac i nikt nie bedzie mial o to pretensji ani do ciebie ani do mnie.
Zapewne jej powiesz o tym mailu wiec czekam na sms-a od niej z niezbyt przyjemna trescia. Ale mam to gdzies, po prostu musialam ci to napisac, choc chcialam ci to powiedziec, ale ty nie masz odwagi ze mna porozmawiac, bo na spotkania nie przychodzisz, a telefonow nie odbierasz. Jesli chcesz mozesz odpisac po hiszpansku, jesli w ogole masz zamiar cokolwiek napisac. Tylko nie pisz przepraszam, bo to w twoim stylu, a to nic nie zmieni.
Zycze ci wszystkiego najlepszego. Zebys byl z nia szczesliwy, jesli na serio tego wlasnie chcesz i jestes tego pewien. Zastanow sie dobrze, bo potem wszystko odwrocic nie bedzie juz tak latwo.
PTROSZE JESZCZE TAKIE ZDANIE:

Jestem wsciekla na ciebie ze doprowadzles do takiej sytuacji i teraz z tego wszystkiego wyszlo, ze uganiam sie za zonatym facetem, co jest kompletn abzdura. Nie myslalam ze okazesz sie takim dupkiem.
troche duzo tego, nie wiem czy ktoś się za to zabierze =/
wiem ze troche tego duzo ale bylo jeszcze wiecej staralam sie to skrocic jak najbardziej. Moze jednak ktos sie znajdzie.:((((( Dla kogos kto zna ten jezyk to chyba nie az tak wiele pracy... Prosze bardzo prosze strasznie mi na tym zalezy, inaczej nie mam z nim jak porozmawiac a wiem ze cos jest nie tak bo za wiele jest rozwiklan i niejasnosci w tej sprawie.
jeszcze raz bardzo was prosze, pomozcie to jest jedyna moja szansa innej nie mam, bo gdyby byla to na pewno bym ja wykorzystala...
Hola! postaram Ci sie to przetlumaczyc..tylko dzis juz nie moge! jutro..besos
To będzie mniej wiecej tak, nie powinnam tego komentować ale to naprawde dupek a Ty sie zastanów czy warto to wysyłać.

Al decir la verdad no sé que debo escribir. Estoy muy enfadada contigo y a la vez me siento muy mal con todo esto...Esperaba todo menos una noticia así.Cuando has dicho que te ibas a casar mil pensamientos han pasado por mi cabeza: cómo, con quién, cuándo, por qué…? Tu que estabas en contra de casarse.
Recuerdas que cuando nos hemos conocido, era tu primera pregunta si estoy casada y luego has dicho que tu todavía tenías tiempo para casarte que si no, se terminaría todo: las chicas, salidas etc. Es que durante estos seis meses has madurado tanto? No acabo de comprender entonces para qué me has enviado el correo, para qué has dado señales de vida, para qué has escrito “hasta la vista en Rootie.Si de sobra sabías que íbas a casarte, para qué todo esto? Puedes explicarme a que venía todo esto?Te has portado muy mal conmigo!!!
Creía que estabas bromeando pero ahora sé que todo era veredad.Vas a estar con ella ya para siempre.Y solamente por esto que ella se ha quedado embarazada.Tú en serio quieres esta boda, si a penas la conoces a esta chica y no la quieres?
Quieres estar con alguien solamente por la obligación.Si aun tienes 19 años, tienes toda la vida por delante.Tener un hijo no es motivo para que te cases, esto se puede arreglar de otra manera.
Quién es ella, de dónde había salido y cómo todo ha llegado a este punto?
Quisiera saber para qué me hayas llamado para vernos el domingo?Qué querías sacar con esto?Y además no has venido y la llamada de ella ya era un colmo.De qué va? Qué tipo de problemas tienes por mi culpa? Tu me has llamdo , yo no.Y ella con los reproches que te estoy reclamando y no te dejo en paz, que tonterías son estas?Por qué me culpa si tu me has llamado y además yo no tenía ni idea de todo esto?Y estos mensajes de hoy.Que no intente asustarme que no sabe a quién se la está jugando. Yo no la tengo miedo y algun día nos veremos cara a cara y ya veremos si es tan valiente.Me he dado cuanta también que ella se pronuncia por tí, que pena que tu no sepas decir por tí mismo lo que opines de mí. Disfruta del hecho que hayas jugado tan bien conmigo y la tonta de mí, no puedo comprenderlo.Te deseo que nunca te toque a tí, que no es nada agradable. Y díla a tu chica que no quiero más ese tipo de llamadas ni mensajes y que amenace a la otra. Y por qué ella me tiene tanto miedo que no me deja hablar contigo, si no nos unía nada serio y nadie se comprometía.A lo mejor no confía en ti y por eso no te deja salir.Así que piénsatelo mejor, que estás haciendo?Ella te va a enjaular.
Es una pena que todo esto se haya acabado antes de empezar de verdad.A pesar de todo quedarás en mi memoria como alguien especial y siempre quedarán solo momentos buenos que pasé contigo.Y esto nadie me lo podrá quitar ni prohibir.
A lo mejor algun día tendremos una oportunidad de hablar y aclarar todo esto y nadie se sentirá mal por eso.
Seguro que le vas a contar a ella sobre lo que te he esrito así que espero su mensaje con el contenido nada agradable.Pero paso de esto, es que tenía que decirlo.Tenía intención decirlo en persona pero tú no tienes valor para hablarme.No hay manera de comunicarme contigo.Si quieres, puedes contestar en español si es que tienes la intención de contestarme. Pero no me pidas perdón, que es de tu estilo, es que no cambiará nada.Te deseo todo lo mejor. Que seas felíz con ella, si de verdad lo quieres así y estás seguro de lo que haces.Piénsatelo bien que despues puede resultar irreversible.
Estoy rabiosa contigo porque hayas llevado todo a esta situación y ahora se puede pensar que estoy de tras de un tío casado y esta es una tonería bien grande. No creía que fueras tan gilipollas.

Ciekawe jaka będzie następna część culebronu...
mam pewne podejrzenia co do BeaI (gość), moze sie znamy?

KONTUZ MOZKORTUZ!!!!
No creo
bardzo bardzo ci za to dziekuje
jestes na serio aniolem,
wiem ze to dupek tylko ja nie znosze nie wyjasnionych sytuacji a juz tym bardziej tego typu w ogole to nie przpuszczalam ze kiedy kolwiek bede w takiej sytuacji,
jeszcze raz dziekuje
jak tylko cos sie wyjasnie to dam znac jak skonczyla sie ta cala beznadzijena historia chyba ze nie za koniecznie cie to interesuje
pozdrawiam
jeszcze raz wielkie dzikeki
Interesować to oczywiście, że interesuje, ale chyba szkoda Twojego czasu i nerwów na takiego gnojka.
moglabym prosic jeszcze o przetlumaczenie tego zdanka:) prosze:)

Jestem wsciekla na ciebie ze doprowadzles do takiej sytuacji i teraz z tego wszystkiego wyszlo, ze uganiam sie za zajetymi facetem, co jest kompletna bzdura. Nie myslalam ze okazesz sie takim dupkiem i tchorzem.

nie mam zamaiaru tracic na niego wiecej czasu, nie sadze nawet zeby staral sie cokolwiek wytlumaczyc, pewnie dostane znowu eska od jego panny z grozbami ze polamie mi kosci:)hehe chce mu to wyslac zeby sie przekonac co zrobi, wtedy bede miala pewnosc co do calej tej sytuacji.
jeszcze raz bardzo ci dziekuje
czesto czytam formum i widze jak czesto cos tlumaczysz no serio super z twojej strony i zazdroszcze ci ze znasz tka dobrze hiszpanski mam nadzieje ze ja tez kiedys tak go opanuje
pozdrawiam
To juz tez zrobiłam wczoraj

BeaI (gość) 19 Wrz 2005, 23:38 odpowiedz
wysłano z: *.devs.futuro.pl
Estoy rabiosa contigo porque hayas llevado todo a esta situación y ahora se puede pensar que estoy de tras de un tío casado y esta es una tonería bien grande. No creía que fueras tan gilipollas.
wiem wiem zauwazylam zaraz jak to wyslalam

a co do historii to nic ciekawego sie nie wydarzylo, koles jest dupkiem jakich malo, tak jak myslalam nawet nie probowal nic wytlumaczyc, mimo wszystko wielkie dzieki raz jeszcze za fatyge to bylo dla mnie bardzo wazne.
pozdrawiam
Skoro jestes tak uprzejma osoba,ja tez mialabym do Ciebie prosbe.Czy moglabys przetlumaczyc mi ten tekst:
ERES UNA PERSONA,SUPER ESPONTANEA,ORIGINAL,ME ECANTO TOMAR,CLASES CONTIGO,CONOCERTE MAS,Y LUEGO ENCONTRARTE EN LA PLAYA FUE MEGA PADRE.ESPERO QUE SIGAS ASI.SABES QUE CUENTAS CONMIGO Y DE NUEVO GRAX POR TODO...TE MANDA SALUDAR.Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Temat przeniesiony do archwium.