studia w Murcii

Temat przeniesiony do archwium.
Hola! Poszukuję osób, które wyjeżdzały lub mają zamiar wyjechać na stypendium na Uniwerek San Antonio w Murcii, zwłaszcza z Uniwersytetu Wrocławskiego. Interesuje mnie wszystko na ten temat, a przede wszytkim sprawa kontaktu z uczelnią, bo mam wrażenie, że ci Hiszpanie są dosyć powolni...
No to pytaj o co chcesz:) Wrocilam stamtad i jade z powrotem za dwa tygodnie
Hej, czy możesz napisać mi, jak tam z mieszkaniami? Czy da się coś wynająć i jakie sa koszty? I wogóle jakie sa koszty życia w pięknej Murcii?:) Pozdrawiam i dziękuję za pomoc:) Magda
Mieszkania sa w granicach 120-160 euro plus rachunki, oczywiscie, ze mozna wynajac, ale jak sie okazalo to wcale nie jest takie proste, zwlaszca jak sie czlowiek nie bardzo ma gdzie podziac przez pierwsze kilka dni. Murcia wcale piekna nie jest, za to urocza i zyje sie w niej de best:)
Zreszta na pewno sie spotkamy, bo to mala miescinka:) Albo na Uniwerku, pomoge Ci wybrac przedmioty, zebys sie nie musiala meczyc za bardzo:)
Dzieki za pomoc:) Dopiero teraz się odzywam, bo studia się zaczęły...;) hmm... Zastanawiam się, czy stypendium w wysokości 340 euro jest niskie, średnio niskie czy bardzo niskie jak na warunki w Murcii? mam jeszce pytanie o uczelnię. Jak traktują obcokrajowców? Uczę się hiszpańskiego od 2 lat, ale nie wiem, w jakim stopniu ten mój "español" jest wystarczający. studiujesz na tym uniwerku? pozrdrawiam :)))
No i jak Wam się studiuje w tej Murcii? Udaje Wam się nawiązywać kontakty naukowo towarzyskie z hiszpańską młodzieżą? Moja córka chodzi tu trzeci rok do szkoły i przyznam, że ma trochę problemów ale tu jest mowa o 13 latkach więc to taki głupi wiek. Czy starsza młodzież hiszpańska jest skłonna do międzynarodowych kontaktów czy robią raczej wrażenie skrajnych szowinistów i ignorantów?
Pozdrowionka z Totany.
Alems!
Chciałem zapytać jak dzieci się aklimatyzuja w nowych warunkach. Mam córkę 6 lat i zamierzam przenieść się do Hiszpanii. Jakieś problemy ze szkołą??? Bardzo prosze o ospowiedź, nawet krótką!
P.S. [gg] lub [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa