Współczesna muzyka hiszpańska

Temat przeniesiony do archwium.
Mam wielką prośbę do wszystkich :D. Wiem, że dużo osób prosi tu o podanie wykonawców hiszpańskich, ale większość z was podaje takich, którzy lata swojej sławy mają raczej za sobą :P. Może ktoś podać jakiś wykonawców którzy wykonują muzyke dla młodzieży? Np. Alex Ubago czy David Basbal...
Chyba DAVID BISBAL a nie Basbal:-)
Tak wiem, ale ja często nie trafiam w klawisze. Przestań mnie poprawiać tlyko odp na moje pytanie a jak nie to się nie udzielaj =] będę wdzięczna
Bebe, ale nie wiem czy jest hiszpanka.. ale spiewa po hiszpansku:)
polecam dobry hiszpanski kawalek muzy :
SFDK - hip hop from sevilla
Haze - naprawde rewelacyjne podklady
Ska-p - klasyka SKA - dla tych ktorzy nie znaja
Junior Miguez - hh
Estopa - takie tam spiewanie popowe polaczone z rytmami flamenco
Oreja de Van Gogh - mi sie nie podoba ale wszyscy kochaja
JayZ - zart :))))))))
Tak...Bebe jest z Hiszpanii, co zresztą słychać w jej akcencie,ale laicy nie mają pewnie o tym pojęcia...Ponadto nie rozumiem dlaczego każdy się tak zachwyca kiczowatą muzyką z Hiszpanii...Jeśli chcecie posłuchać naprawdę dobrych i ambitnych rzeczy zainteresujcie się muzą z Ameryki Południowej,rnszczególnie rock jest na dobrym poziomie. saludos
Mi nie chodzi tlyko o hiszpanską. Ostatnio ogólnie lubie mało znana u nas zagraniczną muzykę. Jeśli znasz jakieś fajne zespoły z Ameryki Południowej to będę wdzięczna jak powiesz mi o jak się one nazywają :D
pop:
Thalia
Paulina Rubio
Rebelde
Natalia Oreiro
Belinda
http://www.batanga.com/en/default.asp
tu znajdziesz rozne stacje radiowe z roznego typu muzyka i jak ci sie cos spodoba to sciagnij sobie z emule albo skadsinad. fajnie graja, mi sie podoba batanga dance
Duzo muzyki,sprawdz sama
Z tego co tu piszecie tylko Bebe nadaje się do słuchania
Witam!rnMarc Anthony ma naprawdę niezłe niektóre kawałki,np."Asi'como hoy" albo nowe i wciąż puszczane - "Que precio tiene el cielo" ( ja osobiscie szaleje gdy słysze tą salse ;-) )rnPolecam także : Luis Fonsi, Obie Bermudez, Luis Miguel, a przede wszystkimrn- Ricardo Arjona ( mniej znany u nas ). Ja w tekstach i muzyce Arjony jestem rozkochana ;-))) W razie potrzeby mogę coś przesłać.Saludos:-) GOSIAK
Oh tak, uwielbiam Marca Anthonego... a szczegolnie Valio la pena, przy tym kawalku fajnie sie tanczy salse ;) zreszta cala plytka jest fajna:)
Hehehe...ja też bardzo lubię "Valio la pena" ;-)))...rzeczywiscie dobre do tańca....mnie sie bardzo podoba jeszcze salsa- "La quiero morir" -DLG ...nie wiem nic o wykonawcach tej salsy...ale przy tym kawalku nigdy nie mogę usiedzieć ;-))....nie da się poprostu. Saludos.
GOSIAK
Fakt, fakt. Bebe tylko da się słuchać. Reszta to jakiś chłam :P
Ja proponuje takie kawałki jak:
1.El Canto Del Loco-Zapatillas
2.El Canto Del Loco-Besos
To są ich moje ulubione kwałki,ale mają jeszcze wiele innych ciekawych.Uwielbiam w ogóle ich muzykę.
3.David Bisbal-Buleria
4.Estopa-Malabares
5.Amaral-Resureccion

Z takich współczesnych to KOCHAM normalnie:
6.Don Omar-Pobre Diabla
7.Tito"El Bambino"-Caile
8.Tito"El Bambino"-Mi Chica Rebelde
9.Hector Y Tito(El Bambino)feat.Divino-Esta Noche De Travesura
10.Hector Y Tito feat.Don Omar-Baila Morena
Mają jeszcze wiele innych świetnych kawałków.:):) Polecam...

A z takich spokojniejszych to napewno:
11.Cristian Castro-Lo Mejor De Mi
12.David Bustamante-Devuelveme la vida (aż się tańczyć chce...:D)
13.Diego Torres-Perdidos En La Noche
14.Emanuel Ortega-Te quiero a escondidas
15.Emanuel Ortega-Adonde te vas
16.Emanuel Ortega-Enamorarte
17.Andy Y Lucas-Son De amores

Ogólnie to Ortega ma jeszcze wiele wiele innych ślicznych piosenek. Juanes też nieźle śpiewa:):) Zycze miłego słuchania..mam nadzieje ze kazdemu cos przypadnie do gustu:D
a ja poszukuję piosenek Neka hiszpańskojęzycznych z jego płyty "Una parte de mi" jak np La Inquietud, A contramano itp. jak by ktoś miał to bardzobym prosiła o przesłanie mi ich na adres [email] :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia