seriale hiszpańskie?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 62
poprzednia |
czy znacie jakieś seriale hiszpańskie?
takie które można byłoby znaleźć online lub ściągnąć z sieci?

Najlepiwj łątwie językowo:DDD - czyli jakieś tasiemce by się nadawały.
A jakby były jakieś z Ameryki Pd/Łac. to już w ogóle byłoby super:)
"Aquí no hay quien viva" :D:D tyle, że do telenoweli to mu daleeeeeko :D Ale jest na emulu.
to 'telenowela' to takie ułatwienie - bo myślę, że najłatwiejsze językowo.
Raczej nie podjęłabym się oglądania w hiszpańskim tego co oglądam po angielsku - czyli sensacji, bo...dopiero zaczynam przygodę z hiszpańskim.

Dzięki za tytuł - sprawdzę sobie zaraz:)
a może El cuerpo del deseo? jest na emule i youtube:D
la descarada rubi:)
no i chyba nieśmiertelna 'La muñeca brava' czyli po polsku Zbuntowany anioł ( taki tytuł;)
>no i chyba nieśmiertelna 'La muñeca brava' czyli po polsku
>Zbuntowany anioł ( taki tytuł;)

hehehe....
to może być to:D - zobaczę.

Właśnie znowu siągnęłam emula, bo gdziś mi zniknął i szukam.

Dziękuję wam za pomoc!
btw, na polsacie leci terz Sos mi vida, czyli jesteś moim życiem z tą samą panią i tym samym panem;) czasem słychać co oni tam mówią obok lektora:D
ja tez polecam "aqui no hay quien viva" :)) fajnie się ogląda, przy okazji sporo slowek i zwrotów wpada do głowy, no i jest w sam raz dla kogos kto tak jak ja nie cierpi telenowel :P
A Mariano jest lepszy niż wszyscy latynoscy macho razem wzięci :D
:)
sprawdziłam emule. Faktycznie jest "aqui no hay quien viva" chociaż trochę mało seedów -ale spróbuję.

Polskiej tv nie oglądam - nie cierpię lektorów, więc pozostają dvd lub kino, lub torrenty:DD

najbardziej to by mi odpowiadało gdyby się dało jakiś serial kupić na dvd - właśnie widzę, że w Amazonie jest "Cuerpo Del Deseo" - pomyślę o tym po powrocie z wakacji:)
hehe no to jest moj ulubieniec razem z Marisą :D teraz weszlo "la que se avecina" na hiszpanskie ekrany i niby ci sami akotrzy tam grają, ale to chyba jendak nie to samo :) moze z czasem sie przekonam ;)
ja polecam pełonetrażówkę "La mujer de mi hermano" z laską która grała Rubi w "La descarada" ;-)
Film ciekawy :)
Co prawda to nie telenowele, ale programy pana Eugenio Derbez sa niesamowite, w szczegolnosci polecam "La Familia Peluche". Byl tez swojego czasu taki serial "Amor mío," (rez. Roberto Gómez Fernández) wbrew pozorom z telenowela tez nie ma zbyt wiele wspolnego, no moze poza tym, ze wciaga tak samo:P Nie sprawdzalam, ale na pewno mozna gdzies z netu sciagnac.
Potwierdzam :) film ciekawy. Poza tym spokojny, a co za tym idzie - niezbyt trudny do zrozumienia - dobry w ramach ćwiczenia dla ciut więcej niż początkujących :)
Polecam "Yo soy Bea" czy cos takiego, dla fanow Brzyduli i innych kopciuszkow...
"yo soy la fea" chyba tak to było :) fajne to było, ale pamiętam, że mnie się "Preciosa" podobała, i jak na telenowele to krótkie było :) jakoś 90 odcinkow hahaha
A jednak "Yo soy Bea", polecam strone http://www.yosoybea.telecinco.es/
Lol, nawet w wikipedii jest http://es.wikipedia.org/wiki/Yo_soy_Bea
:)
pozdrawiam z barcelony:)
A tak do ogladania to polecam "Aida", jesli da sie go sciagnac z internetu, nawet smieszny, choc z irytujacym smiechem z offu, ale wydja mi sie ze tez niezly jesli chodzi o walory jezykowe;)
Ja też czasem to oglądam na hiszpańskim Paramount Comedy
Circulo Rojo, Cuenta atrás, Los serrano, El internado, Zorro, Cuéntame cómo pasó...
I mozna ogladac swiatowe hity po hiszpansku: Perdidos, CSI, Hause, Anatomía de Gray...
Los hombres de Paco!!!! :)))))
"Rebelde", lub nowsze "Rebelde la familia". Polecam gorąco :)
:)))
super - wielkie dzieki - będę teraz to wszystko sprawdzać - i gadanie i dostępność:))
Housa kiedyś przez przypadek ściągnęłam po hiszpańsku, ale to był tylko przypadek. Hugh Laurie zbyt dużo wysiłku włożył w naśladowanie amerykańskiego akcentu, żebym mogła go w innym języku oglądać::DDD
Znam typowy tasiemiec Argentyński, który ogldałam w Hiszpani i pomógł mi rozumieć język.Całe szczęście, że nie mówią tam z argentyńskim akcentem tylko z hiszpańskim.To typowa idiotyczna telenowela, ale mi bardzo pomogła. Nazywa się "Angel Rebelde".:)
Nie znacie może jakiejś strony skąd można by ściągnąc napisy do "Aqui no hay quien viva" i "Los hombres de Paco"?? świetne seriale, ale niestety u nas w tv są już dalsze srie, a ja z chęcią bym sobie pooglądała wcześniejsze odcinki:) błagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!
polecam Rebelde [meksykański], Sos Mi Vida [argentyński], Da Cor Do Pecado [brazylijski]
jak brazylijski to nie po hiszpańsku;) no chyba że masz gdzies tłumaczenie na hiszp.
Witam,
Posidam wiele telenowel w orginale i z lektorem polskim.
Porywy serca ,Kobieta z lustra ,Gorzka Zemsta ,Prawdziwa miłosc ,Angela ,Rosalinda (bez pierwszych 5 odcinkow) reszta w całosci 64zl (mam te 5 pierwszych odc po hiszpansku),Paloma ,Fiorella ,Wiosenna namietnosc ,Labirynt namietnosci ,Nigdy cie niezapomne ,miłosc na sprzedaz ,W niewoli uczuc ,Rubi ,Luz Maria ,Zbuntowany Anioł, Milosc i nienawisc ,Biały welon ,Poprostu miłosc
Mam tez Rubi, grzesznice z polskim lektorem w wersji wmv czyli takiej co idzie tylko w komputerze.Takze w wersji wmv ale po hiszpanku Esmeralada,Maria Izabela,W niewoli uczuc.

Pozatym mam Mari mar ,Marie la del barrio, ale po hiszpanku na dvd.
To jest moj mail [email]
Oto link dla milosniczek telenowel - trzeba sie zarejestrowac i wyslac do admina forum emaila z prosba o dostep do pelnego zasobu strony:

http://mistelenovelas.creatuforo.com/index.php
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 62
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka