seriale hiszpańskie?

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 62
rubor, proszę o pomoc!! Próbowałam zarejestrować się na tej stronce ale chcą jakiś Cod zip , co to takiego i co mam wpisać? Proszę, pomóż.
Nie jestem wprawdzie Ruborem, ale pewnie chodzi o kod pocztowy :)
strona estrenosonline.org tam masz wszystko po hiszpañsku filmy i seriale,hiszpañskie i zagraniczne.sa tez nowosci kinowe
Cod zip to kod pocztowy, mozesz wpisac dowolny, np. z Warszawy. Po rejestracji trzeba sie skontaktowac z adminem forum (albo przez priva, albo przez email), aby udostepnili dostep do zasobów.
Dzięki:)
ja ostatnio wpadłam na telenowele "las estupidas no van al cielo" całkiem sympatyczne i zabawne :)
http://www.buscatv.net/2008/03/capitulo-1-de-las-tontas-no-van-al.html
ale na tej stronce sa różne ;]
na tv4 od pon do pt, dwa odcinki pod rząd od 16.00 jest ten serial tyle że on nazywa się : 'Las tontas no van al cielo'. jest na prawde swietny.
ja ci coś z Thalią polecam tzn Marimar, Maria la del barrio lub Rosalinda,. wszystko w emule i aresie siedzi. ewentualnie zorro la espada y la rosa...a z seriali hiszpańskich polecam kryminalny 12-odcinkowy kryminalny serial "Antivicio" ktory u nas leciał jako POKER Z MAFIą.normalnie super akcja itp i przy okazji z wymową z hiszpanii można się oswoić
wczoraj znalazłam to z besmart.pl a mianowicie jest to telewizja TVE INTERNACIONAL, jest na cyfrowym polsacie, już ją znalazłam! filmy, telenowele można znaleźć tam z napisami na telegazecie! lub w wersji oryginalnej! od jutra zaczynam ;)
salu2
!hola!
na cyfrze+ tez sa kanaly telewizji hiszpanskiej:TVE i TVE24, kiedys tez kablowka UPC miala w pakiecie ale nie wiem jak jest teraz
Na telewizji cyfrowej n też mozna oglądać TVE i TVE24. Także polecam. Po południu na TVE dają Destilando amor i Marinę. Polecam:)
teraz leci bardzo ale to bardzo fajny serial na tv4 !! Las tontas no van al cielo-idiotki nie ida do nieba.
ps.na youtube sa tez chyba wszystkie odc zbuntowanych po polsku. tyle ze 1 temporada tylko. bo 2 kolejne nie byly jeszcze wyemitowane w tv wiec dlatego. ale podobno od marca 2009. po serialu las tontas no van al cielo. maja wyemitowac kolejne temporady zbuntowanych.
CZY jest możliwośc pozyskania seriali które mnie interesują?NP.POPROSTU MIŁOSC,FIORELLA,LUZ MARIA,PALOMA,ZBUNTOWANY ANIOŁ?Bardzo mi zależy..
hmm... ^^

dlaa mniE taki naj... naj... serial to-

"Pasion de Gavilanes"

p0olecam ;D
Mnóstwo seriali można znaleźć na stronie www.seriesyonkis.com...
Dla miłośników takich seriali jak Zagubieni, Skazany na śmierć i ogólnie takich tajmniczych i pełnych zagadek bardzo polecam El Internado;) na tej stronce znajdują sie wszystkie 4 serie;) słownictwo całkiem zrozumiałe chociaz dużo tam języka młodzieżowego, ale z kontekstu da sie zrozumieć:)
NAJLEPSZA STRONA JAKĄ ZNAM !

Ja Polecam Física o química !! - NIE MA LEPSZEGO serialu ! coś w stylu Asy z Klasy.

oraz stronę http://www.antena3.com/PortalA3com/home.do :)

SAlu2 :)
Najlepszy serial to 'Sin tetas no hay paradiso' albo paraiso nie pamiętam dokładnie :) i jeszcze '9[tel]' :) to są teraz seriale na czasie w hiszpanii wiem bo siostra mnie informuje na bieżąco hehe ;)
9[tel]ogladalam. Bardzo mi sie podobal, ale za krotki. Skonczyl sie za szybko. Polecam tez Internado, La Señora, Fisicia o Quimica.
El internado jest świetny, można poduczyć się języka potocznego i przy okazji obejrzeć niesamowicie wciągający serial o świetnej fabule.
Tutaj są wszystkie serie, tylko żeby zobaczyć posty trzeba się zarejestrować na forum:
http://www.vagos.es/showthread.php?t=151239
Génesis, en la mente del asesino
Ten też jest dobry. Kryminał / Triller.
Poszukuje telenoweli "Ni una vez mas" i Todo por amor" z Angelica Aragon!
kto moze pomoc
jak dla mnie to najlepszy jest serial los hombres de paco:D genesis, en la mente del asesino; el internado; los serrano tez sa fajne:)
El Internado bije wszystkie seriale!! :D
nie zapominajcie o La Señora hahaha
Ma ktos może polskie napisy do tego serialu - El Internado?

Usilnie poszukuje i nic! A moj hiszpanki nie jest jeszcze taki dobry....
A ja inaczej zadam pytanie. Czy znaleźliście jakiś hiszpańskojęzyczny serial, do którego dostępne by były właśnie hiszpańskie napisy?

Ja tak mam (i pewnie nie tylko ja) że lepiej się uczę kiedy oprócz słyszenia co mówią na ekranie również to widzę. Z samego słuchu czasami naprawdę trudno ogarnąć nowe zwroty i konstrukcje, a przecież o to właśnie chodzi żeby tych nowych zwrotów się uczyć:)

więc jeśli znacie coś takiego to piszcie, może być cokolwiek (nawet jakaś szmira :P )
Login007 ja znalazłam rozwiązanie :P

http://www.seriesyonkis.com/ < wchodzisz na tę stronkę. Masz mnóstwo seriali. Są wersje dubbingowane po hiszpańsku i te z napisami. Ściągasz oczywiście zdubbinowaną.

Później wchodzisz na subtitleseeker.com , wpisujesz nazwe serialu i napisy w różnych językach. Bierzesz hiszpanski.

Sprobowałam tak na "Pamiętnikach Wampirów", bo ogladam serial więc znam treść.
Ściągnęłam odcinek i napisy i działa. Tylko napisy trzeba delikatnie momentami przesunąć, ale to np. w BestPlayer można bez problemu.

I jest audio hiszpańskie i napisy :P
Napisy niestety nie są idealne, ale zawsze to lepsze niż nic :>
a wiecie gdzie mozna obejrzec "arrayan"???
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 62

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka