Kataloński

Temat przeniesiony do archwium.
Od dłuższego czasu marzę, żeby nauczyć się katalońskiego. Mam jakies marne podstawy, bo przyjaciele próbowali mnie trochę uczyć, jednak tymczasowo jestem w Polsce i chciałabym nadal kontynuowac nauke tego języka. A wręcz musze, bo chciałabym wyjechac na studia do Katalonii. Szukanie w Polsce nauczyciela katalońskiego to jak szukanie igły w stogu siana, ale może ktos tutaj ma jakies kontakty? Może jakieś strony internetowe, książki, słowniki. Interesuje mnie każda informacje, jesli tylko cos wiecie to piszcie. Rózniez z chęcią powymieniałabym maile z ludźmi którzy uczą się katalońskiego!! Całuję i pozdrawiam, Laura
hej! A skad jestes? Bo jesli np. z krakowa to ja wlasnie za tydzien wracam z erasmusa w barcelonie i zabieram ze soba "mojego" katalonczyka, ktory chetnie da lekcje.
pozdrawiam
W Krakowie jakies dwa albo trzy lata emu szkla Porto Alegre miala kursy katalonskiego... z tego co wiem ta szkola istnieje nadal, tylko teraz podzielona na Porto Alegre i Buena Vista, wiec moze nadal maja tam ten kurs...
Dzieki za odpowiedzi. Tak się składa że jestem z Tychów i niestety dojeżdżanie do Krakowa odpada. Gdyby to były Katowice.... A może znacie jakieś książki, strony etc. do nauki katalońskiego? Próbowałam cos szukać, ale jak zapytałam w Empiku o słownik polsko-kataloński to pani sprzedawczyni popatrzyła na mnie jak na gościa z kosmosu, eh:/ Teraz żałuję że w Barcelonie nie kupiłam :( buziaki
wydaje mi sie ze Porto Alegre ma filie w Katowicach... sprawdzic nie zaszkodzi :-)))
slownika niesteyt nigdy w Polsce nie szukalam, mam castellano-cataln kupiony w BCN...
Moze to sie przyda:
http://www.ub.es/slc/es/esslink.htm - Pod "Learning catalan on the internet" masz linka "Intercat" - to jest darmowy kurs podstaw przygotowany przez Universitat de Barcelona. Calkiem niezly, tylko ze teraz, przynajmniej u mnie, nie dziala. Ale moze sie jeszzcze naprawi..:) powodzenia!
Dzieki. Sprawdzę to Porto Alegre może się czegoś dowiem, Grażynko wielkie dzięki za linka tez sobie przejrzę :D Da Igual, a tak z ciekawości ile dałaś za ten słownik w Bcn?
Guapa, sorki ale nie pamietam :-) naprawde... ale wybieram sie teraz na zakupy wiec jak wejde do jakiejs ksiegarni to sprawdze ;-)
oks te lo agredeceré:) Głupia jestem że nie sprawdziłam ale jakoś tak miałam inne sprawy na głowie....
Sprawdzalam Porto Alegre, faktycznie maja dwie filie w Katowicach to bombowo tylko ani słowa nie ma tam o katalońskim :/ trzeba bedzie tam podzwonić. Grácies por informaciò :)
od dłuższego czasu też arze o znalezieniu kursu katalońskiego. ZNAlazłam w Krakowie w Instytucie CErvantesa, zapisałam się i kilka dni temu poinformowali mnie że kurs się nie odbędzie bo za mało chętnych. MOże znajdzie się jeszcze ktoś chętny- potrzeba 6 osób żeby kurs ruszył. zajecia 2 x tyg, szcegóły na stronie IC. Jeszcze jest troche czasu na stworzenie grupy- moje [gg] .
hej, ja sie uczylam katalonskiego na iberystyce na UW. jesli jestes studentka/studentem na UW ( NIEKONICZNIE IBERYSTYKI) to mozesz smialo sie zapisac...to chyba sie wtedy liczy jako lektorat, pozdr Aga
Hej
Ja też wlasnie sie chcialam zapisac na ten kurs i powiedzieli mi, ze nie bedzie grupy. Nawet myslalam ze jakby się te wszystkie 4 chetne osobu dogadaly to moze nawet bylyby sklonne zaplacic więcej. W zeszlym roku uczylam się trochę u dziewczyny z erasmusa, a w tym roku nic.
hej
Dzwoniłam do porto allegre (ul. Gertrudy) i jakby mieli cztery osoby, to stworzyliby grupę. KTO SIĘ JESZCZE CHCE UCZYĆ KATALOŃSKIEGO OD PODSTAW? Dajcie znać na maila: [email]
up. ja chcę, a może jeszcze się nie zniechęciliście? ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Egzaminy