Polska

Temat przeniesiony do archwium.
witam wszytskich.

chcialabym sie dowiedziec czy kochacie Polske, a mianowicie
czy podoba wam sie zycie tu, czy wolelibyscie wyemigrowac
jesli bylaby taka mozliwosc?
podzielcie sie swoim zdaniem.

besos

M.
dziwny temat jak na forum o j. hiszpanskim...
Ja kocham polskie jest to moja ojczyzna ale zawsze ciągnie nas w nieznane ,Hiszpania jest tak pięknym krajem ,że warto ją zwiedzic i nauczyc sie nowych doświadczeń.
Za dużo Anglików ostatnio w Hiszpanii
Czy oby tylko Anglików?
No jest tych różnych dziwaków ostatnio w Hiszpanii sporo . Podobnie we Włoszech
no raczej na tym to polega ze wszyscy podrozuja i zmieniaja miejsce zamieszkania;) ale ale czy w polsce moze nie ma dziwakow?
dobra lepiej nei wdaje sie w dyskusje;)

co do pytania to ja kocham Polske i jestem patriotka jeszcze wieksza tu w hiszpanii;)jestem zywa reklama i biurem turystycznym hehe ale nie no nie klame-nie przejdzie mi przez usta ze to kraj sielanka z boskim prezydentem:D ale czego nie musze to nie wyjawiam "POLONIA ES UN PAIS MARAVILLOOSOO" cracovia, zakopane .. the best. sorki torun , gdansk ,wroclaw tez dodaje ale to daleko dla tych co do krk glownie chca leciec ( y aushwitz )

na razie tu studiuje pracuje mam chlopala i przyjaciol- wiec nie mam planow powrotnych (jeszcze?)
A czy Hiszpania, to rzeczywiście kraj sielanka z Zapatero maravilloso? Chyba manna z nieba hiszpańskiego nie leci...

W Polsce Polak jest zawsze u siebie.W Hiszpanii,Polak jest tylko "tolerowanym" inmigrantem do pracy na równi z Rumunami, Ukraińcami, Afrykańczykami itp.
No cóż, ja tam wolę waletować u przyjaciela niż we własnym domu mieszkać z wrogiem :)

Jakby tak:
- polskich dresiarzy zamknąć w Guantanamo,
- gwałcicieli łażących bezkarnie po ulicach oddać na przeszczepy,
- nauczyć kutury wszelki post-komunistyczny personel pierwszej linii
- kierowcom uświadomić, że jak przepuści pieszego na przejściu to mu się od tego nic nie stanie
To byłoby - mimo wszystko - całkiem znośnie w tym kraju.

A jak jeszcze znajdę w Polsce takie miejsce, z którego w wysokie, zaśnieżone zimą góry i nad (w miarę ciepłe w lecie) morze dojadę w dwie godziny smaochodem to może zostanę :)
Xavierka to bagno Hiszpania szybko się rozleci. Za dużo muzułmanów wpuścili
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka