EURO 2008

Temat przeniesiony do archwium.
Jakie są wasze wrażenia po wczorajszym meczu reprezentacji Hiszpanii?Jak myślicie :
który piłkarz jest najlepszy i czy Hiszpania będzie mistrzem?
Wkoncu przeszli do "semifinales" ;)))
Ogolnie mnie sie podobal mecz i ciesze sie bardzo,ze dokopali wlochom ;)
Pilkarz..Villa. A tak po za tym to..este portero Iker,que caramelito.. ;))

un saludito.
caramelito, czy nie caramelito- jedno jest pewne to najlepszy bramkarz na swiecie. Villa super jugador, ale ja uwazam ze cala druzyna jest swietna, nie zapominajmy o wysmienitej obronie Puyola, grze Xaviego, el Niño, Marco Senna i cala reszta. Ida jak burza i mam nadzieje ze puchar bedzie ich. Jak dla mnie juz sa najelepsi.
A por ellos oeeeee.
a poza tym posluchajcie sobie super piosenki Pignoise- pasar por cuartos. ::D:D
Olee España será el campeón.
pomylka PASAR DE CUARTOS:) upss:)
"San Casillas"... je, je, je. Arrivederci Italia.

Zdjęcia z Casillas w moim blog na MojaGeneracja-GG:
http://www.mojageneracja.pl/1321352/blog/125579771485f045a3f40b

Wideo za rzutów karnych w YouTube:

A ver si ganamos a Rusia... y tal.
Uwazam, ze Hiszpanie zagrali piekny mecz, wkurzali mnie niesamowicie wlosi, sa strasznymi symulantami przez wieksza czesc meczu udawali, ktos delikatnie ich kopnal to zwijali sie jak dzdzownice i udawali bol by po chwili wstac i biegac jakby nic sie nie stalo - wogole w koncowce meczu grali na czas i dobrze ze odpadli Arivederci Italia. Mam swojego ulubionego pilkarza Villa, chociaz uwazam ze cala druzyna jest super z bardzo przystojnym bramkarzem hihihih
bueno, pues ha llegado el gran día, hasta yo, que no soy ninguna fan de fútbol, pienso ver el partido, cruzad lo dedos y a por los rusos, que los polacos seguro que están de parte de los españoles,estemos donde estemos:)
A dzis España-Rusia ;) Za kim jestescie? ;)))

ESPAÑA OEE!
penaltis y Iker, q emocion.:)
Yo pienso que le PODEMOS ganar a Rusia y meternos en la final.
A POR ELLOS OOOOEEEEEE:) que partidazo vamos a ver:):)
España, España será el campeón.
saludos a todos.
wygrali lepsi! :)
viva España!
A Torres zachowywał się, jakby był 12 zawodnikiem, który nic nie musi robić, poza widowiskowym ogrywaniem przeciwników [po czym tracił piłkę] - ale tak go lubię ;)
Y ahora A POR ALEMANIA en la final. A ver si hay suerte y los ganamos.

¿Sabéis que originalmente la frase correcta era "por ellos"?. Así es como se suele decir en Hispanoamérica. Pero en España hace mucho tiempo que se dice "a por ellos".
Era incorrecto, porque según las normas gramaticales del castellano no se deben escribir dos preposiciones juntas. Sin embargo, la RAE lo ha admitido como una excepción porque cada preposición aporta un significado diferente, pero complementario. "A" indica avanzar hacia algún lugar. "POR" indica intención de perseguir o conseguir algo o a alguien.
Por lo tanto "avanzaremos hacia el campo de fútbol con la intención de conseguir vencer a Alemania", je, je. :)))
Viva Espańa
pues vaya, y yo que había oido que la gente decía que íba A POR el pan, o sea que vosotros habláis mal vuestro idioma? :)
bueno, enhorabuena por el partidazo de ayer a todos españoles, vaya emociones y alegría, después de tantos años por fin en finales!!!!
Alemania-España ¡ qué gane el mejor ! (España por supuesto ;))

cruzad los dedos chicos :)

un saludito.
Dziś wieczorem trzymamy kciuki za reprezentację Hiszpanii!
Dziś wieczorem trzymamy kciuki za reprezentację Hiszpanii!
juz po wszystkim...HISZPANIA MISTRZEM!!!BRAVO CHLOPAKI!!!:)))
Zasluzone ZWYCIESTWO HISZPANII.ENHORABUENA PARA ESPANA!!!(p.s.szkoda tylko ,ze Polska tak nie potrafi:(....no coz ze wszystkim jestesmy do tylu,nawet z pilka nozna,moze kiedys....
VIVA España!!!! No...należało się im:))
A co teraz musi się dziać w Hiszpanii....:)
Saludos!
Zdruzgotane miny Niemcow: BEZCENNE:D
dokladnie tak, bufony dostaly po nosie, a w Hiszpanii dzialo sie, to bylo jak noc sylwestrowa:), fajny mecz, szalona radosc pilkarzy hiszpanskich,ludzie poszaleli z radosci, enhorabuena para España por el campeonato, trabajar en equipo ha dado un resultado magnífico!
CAMPEONES, CAMPEONES OOOOEEEEEEEEOOOOOOOOEEEEEEEEOOOOOEEEEE
VIVA ESPAÑA, VIVA ESPAÑA VIVA ESPAÑA
QUE ALEGRÍA !!!!!!!!
ESPAÑA ES LA MEJOR
:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia