Hejo,
mam wielką prośbę do osób mieszkających w Hiszpanii (głównie osób znajdujących się w Madrycie), czy mógłby mi ktoś udzielić jakiś informacji na temat pracy, nauki i normalnego codziennego życia (oczywiście widziane waszymi oczyma :)).
Zastanawiam się nad przeniesieniem do Madrytu w październiku, aby zamieszkać z chłopakiem. Niestety mój hiszpański jest bardzo podstawowy a z tego co wiem w innym języku w Hiszpanii sobie za dużo nie porozmawiam :( Dlatego też zwracam się z pytaniem, może ktoś z was wie coś o kursach językowych w Madrycie *dla obcokrajowców) za rozsądną cenę albo zna jakieś miejsca gdzie można znaleść dorywczą pracę.
Będę wdzieczna za każda pomoc :)
Co do kursów językowych , na Sol(centrum) jest mnóstwo szkół, które oferują naukę języka hiszpańskiego dla obcokrajowców za w miarę normalne pieniądze. Jeżeli chodzi o pracę będziesz potrzebować hiszpańskiego :) więc najpierw pochodź sobie do szkoły językowej, poznasz wielu ludzi , którzy będą w podobnej sytuacji co Ty. Jak chcesz szybko nauczyć się hiszpańskiego to poznawaj też Hiszpanów. Nie napisałaś czy masz chłopaka Polaka czy Hiszpana. Tak więc kontakt z językiem jest b.ważny. I do października masz moja droga bardzo dużo czasu więc ucz się też w domu. A pomysł na przeprowadzkę do Madrytu jest bardzo dobry. Ja byłam w tamtym roku i w tym roku wracam tam na parę miesięcy.
A jeżeli chodzi o rozrywkę...ochh...jest gdzie się bawić :)