Prosba o przetłumaczenie kilku opisów

Temat przeniesiony do archwium.
1.Różne dwie historie tak jak Ty i ja
2.Kiedy patrzysz na mnie zmieniasz cały świat
3.Prócz twych oczu nie istnieje nic
4.Niech noc trwa, niech nie wstaje dzień to koniec, mówię sobie jeszcze raz
5.Kilka słów bez znaczenia gdy do mnie mówiłeś
1- Dos historias diferentes, como Tu y Yo.
2- Cuando me miras, cambias todo el mundo.
3- Además de tus ojos, no existe nada
4- Que dure la noche, que no se levante el día, es el final,me lo digo otra vez
5- Varias palabras sin sentido cuando me hablabas
Trochę inna wersja
1. Dos historias diferentes, como tu y yo
2. Cuando me miras, cambias el mundo entero
3. Aparte de tus ojos no existe nada más
4. Que sigue/dure la noche, que no se levante el día, es el final/es el fin (zależy od kontextu), me lo repito/me lo digo otra y otra vez
5. Unas cuantas palabras sin sentido cuando me estabas hablando/cuando me hablabas

un saludo
Twoja wersja ładniejsza :).
Jezeli ktos prosi o tlumaczenie to znaczy ze chce TLUMACZENIE a nie ukladanie zdan zeby byly "LADNIEJSZE".
Z tłumaczeniami jest jak z kobietami: są albo wierne albo piękne ;)
Dopóki istnieją synonimy trudno się spierać, które jest wierniejsze. A przecież tłumaczenie fifiny też jest poprawne, prawda?

Nie widzę nic złego w "doszlifowaniu" wiernego tłumaczenia tak, by bez zmiany sensu było również ładne.
A że Hombreamigable spodobało się akurat drugie tłumaczenie.. o gustach się nie dyskutuje...
poza kwestią "urody" ;) : "todo el mundo" moze byc rozumiane bardziej jako "wszyscy", "el mundo entero" natomiast w sensie "swiat"
Potrzebuje pomocy !!! Bardzo prosze czy ktoś zna piosenke z entrady z Białego Welonu którą spiewa jakis facet ??Obszukałam wszystko co tylko znalazłam w internecie i nie udało mi sie znależć:(Nie jest to tak jak czytałam na innym forum ani Azules ani Marco Solis:(Jesli ktos nie wie o co chodzi to prosze zobaczyc na youtube: BIAŁY WELON ENTRADA :(nie chodzi tez o Darine:((Bardzo prosze o podpowiedz bede bardzoooo wdzięczna i z góry dziekuje:)
juz znalazłam jupi :)))
Temat przeniesiony do archwium.