Co polecacie?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Niedawno zakończyłam naukę języka hiszpańskiego na poziomie podstawowym i nie wiem jaką książkę wybrać, aby móc kontynuować naukę. Zastanawiam się pomiędzy "Espanol de pe a pa 2" lub "Soy Pepe 2". Która książka Waszym zdaniem jest warta zakupu? Może macie jakieś inne propozycje? Chciałabym, aby było w niej przydatne słownictwo, trochę ćwiczeń.
Z góry dziękuję za jakiekolwiek porady :).
Ja osobiście po nauczeniu się na poziomie podstawowym z samouczka nie kupowałem żadnej książki poza podręcznikiem gramatyki i słownikami. Uczyłem się gramatyki z podręcznika i z Netu, wkuwałem słówka ze słownika, tłumaczyłem teksty piosenek, czytałem po hiszpańsku na Necie, chatowałem z latynoskimi dziewczynami na Necie (to bardzo ważne...), ściągałem filmy po hiszpańsku, próbowałem czytać na głos itd., i obyłem się bez zbędnych wydatków w postaci kolejnych podręczników...
Przede wszystkim kup sobie jakiś podręcznik gramatyki z ćwiczeniami, wszystko jedno jaki i używaj języka na każdy sposób jaki tylko przyjdzie Ci do głowy...
Hombre ma rację :) Taka metoda jest najskuteczniejsza, najprzyjemniejsza, najtańsza i najszybsza :)
Jesli uczysz sie sama, to kupowanie podrecznikow szkolnych nie ma chyba sensu, szczegolnie, ze podstawy juz opanowalas. Moge Ci polecic serie 'Aprende gramatica i vocabulario' wydawnitwa SGEL skladajaca sie z 4 czesci(A1, A2, B1, B2). Jest ona znacznie lepsza od chwalonego tutaj "USO...". Kazdy poziom sklada sie z czesci gramatycznej, gdzie po jednej stronie masz teorie, a po drugiej cwiczenia, i z czesci poswieconej slownictwu. Na stronie SGEL mozna chyba sciagnac przykladowe strony tych ksiazek.