POGODA w Hiszpanii ;]

Temat przeniesiony do archwium.
hej
jestem bardzo ciekawa gdzie w Hiszpanii jest ciepło przez cały rok i w ogole nie ma typowej zimy tzn sniegu wiatru itp?
dobrze mi sie obilo o uszy ze Barcelona jest takim miejscem?
wiem ze dziwny temat ale ta pogoda polska mnie tak 'natchnela'...
czekam na info to od razu sie tam przeprowadzam;]

pozdrawiam wszystkich
myśle ,ze południe ,zwlaszcza Sevilla ,tam zawsze jest cieplo ,chociaz ostatnio mieli powodzie ,wiec klimat sie zmienia..
Akurat w Sevilli wcale nie "zawsze" jest ciepło :-) W zimie w nocy często parę stopni tylko. Pamiętam jak kiedyś pod koniec pażdziernika podczas "wypadu" na południe musiałem kłaść się do łózka w ubraniu...
Jeśli cię interesuje stała raczej i umiarkowana temperatura to szukaj blisko morza (ale tak raczej od Alicante w dół) lub np. na Balearach.
No chyba, że Wyspy Kanaryjskie - optimum, 20-25 stopni cały rok :-)
Jeśli szukasz miejsca, w którym nigdy nie pada śnieg ani nie ma wiatru, to raczej nie w Europie :) Andaluzja jest bardzo gorąca, ale np. w tym roku w Sewilli spadł "śnieg" , pierwszy raz od ok. 50 lat. Koło Sewilli jest miasteczko Ecija, zwane patelnią Andaluzji. W sierpniu na maskach aut można smażyć jajka :)
A najlepsze jest to, ze w tych regionach ciężko uświadczyć mieszkania z ogrzewaniem :)
Baleary tez nie do konca, bo mi tez zdarzylo sie spac w bluzie, tez pod koniec pazdziernika, w tym roku tez byl snieg, nawet zeszlym tygodniu zanotowano -1 st. i wiatry tam sa.
pzdr
kanary!
w tym roku w calej Hiszpanii byla tak szalona pogoda... Ale dzisiaj w Madrycie piekne slonce :)
Sevilla w tym roku cos nie zabardzo...
Mysle,ze tak jak ktos tutaj napisal slonce przec caly rok to nie w Europie.
Barcelona bez zimy...kto opowiada takie glupoty??
Na Kanarach tez przeciez pogoda szalala w ta zime
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Sólo en español