Wakacje Hiszpania

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Chciałabym zasięgnąć informacji o tym w którym miesiącu najlepiej udać się na wakacje do Hiszpanii (Wybrzeże Costa Brava, ewentualnie wyspy na Morzu Śródziemnym), tak żeby poopalać się jeszcze w ciepłych promieniach hiszpańskiego słoneczka? Czy warto wybrać się przełomem sierpnia-września? Może ktoś ma swoje sugestie na temat regionu wartego odwiedzenia. Liczę, że może ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami w tej kwestii. Pozdrawiam :)
ja byłam 2 razy w hiszpanii, na Costa Brava jest ładnie, za to plaże są strasznie kamieniste i w ogóle nie przypadły mi do gustu, nie da się tam chodzić bez klapek, bo kamienie wbijają ci się w stopy, za to jest wiele ładnych miejsc do pozwiedzania. Barcelona i okolice ma na prawde wiele ciekawych miesc :) Drugie miejsce gdzie byłam to Costa del sol, tam plaże wyglądają już DUŻO lepiej jak dla mnie, zabytki hmm ja zbyt wiele nie zwiedzałam, przede wszystkim Malagę, po prostu śliczne miasto, zakochałam się w nim. Ja za to bardzo dużo czasu spędziłam w stajni hehe konie andaluzyjskie to najśliczniejsze konie na świecie :) Co do pory roku w jakiej chcesz jechać to sierpień to zabójstwo na południu Hiszpanii. Więcej miejsc jeszcze nie zwiedziłam, jak zna ktoś dobrą miejscówkę to też chętnie skorzystam, bo jeszcze nie wiem gdzie w tym roku się mam wybrać. Chociaż raczej stawiam na północ i okolice Burgos, ale nie mam zielonego pojęcia czy jest tam coś fajnego do zobaczenia.
Dziękuję Ci Inesita91 za informację :)

Najlepiej właśnie dowiedzieć się czegoś od osób, które były w Hiszpanii, bo to zawsze informacje z pierwszej ręki, a te informatory to czasami trochę upiększają wszystko.
Ja osobiście byłam na południu w okolicach Huelvy, ale to była praca przy truskawkach więc wiele nie widziałam. Tyle co szef nas na taką objazdową krótką wycieczkę zabrał po Palos. Miasteczko fajne, spokojne, można się tam wybrać na wycieczkę. Kolumb wypływał z niego na wyprawy, jest tam jakieś muzeum poświęcone pierwszej wyprawie. w Huelvie jest natomiast pomnik Kolumba, który widać już z Palos. Koleżanki były na plaży w okolicach Mouger i podobało się im, ale to rzecz gustu. W okolicy są też inne miasteczka, które można odwiedzić. No i szum Atlantyku. Co ocean to ocean. Jest też Giblartar i bliskość granicy portugalskiej.

Fakt lato jest tam bardzo ciepłe, ale ja akurat uwielbiam ten klimat :)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia