Propozycja

Temat przeniesiony do archwium.
hej, pomozecie mi rozkrecic forum? jest nowe, dopiero co zalozone, wiec, nie dziwcie sie ze nie ma jeszcze postow w tematach.. mozecie zakladac tematy obok juz gotowych i odpowiadac juz w zalozonych ;)

https://latinopolonia.fora.pl/
Super, ale wkurza mnie ta wyskakująca reklama z budzikiem, którą trzeba zamykać, bo przesłania forum. Poza tym, wygląda na za ambitne dla Polaków. Preferowanym językiem dyskusji musi być hiszpański, to obcokrajowcy będą pisać... Nazwy państw ułożyłbym w kolejności alfabetycznej, a nie jakoś tak dziwnie na wyrywki. I do czego Ci "Fani Kotów", "Medycyna" i "Parapsychologia" na forum? A "Idiomas - Języki" przesunąłbym bardziej do góry.
Brakuje tyld w República Dominicana, oraz w Haití.

W zdaniu para esas personas que no saben bien polaco wyciąłbym wyraz esas, a przed wyrazem polaco dałbym rodzajnik el, czyli: para personas que no saben hablar bien el polaco.

Zaraz zerknę i pomogę doszlifować więcej ;).
Popełniasz błędy gramatyczne i ortograficzne w postach i nazwach wątków, co jakkolwiek nie jest Twoją winą, bo z tego co wyczytałem, uczysz się hiszpańskiego tylko od 2,5 roku, to jednak kiepsko się to prezentuje w nagłówkach dyskusji proponowanych przez administratora.
Błędy są wszędzie :/. Przed momentem skonsultowałem z Wenezuelką Twoją nazwę działu "Temas sobre todo y sobre nada - tematy o wszystkim i o niczym" i kategorycznie nie można tak po hiszpańsku napisać, bo to kompletnie nie ma sensu. Moja propozycja to misceláneos, a Ona do mojej dodaje też opcję variedades... :)
nie zdążyłam poukładać tematów bo forum jest w w trakcie tworzenia.. co więcej system rzadko kiedy przyjmuje znaki narodowe takie jak tyldy itp dlatego nie wszędzie się pojawiają.. inne tematy nie związane są może z tymi krajami, ale dużo for ma dział tematów aby oderwać sie troszke i pogadać o różnych rzeczach. co do błędów to wiem że popełniam je jeszcze, nie mówie biegle po hiszpańsku, ale też źle naprowadziły mnie niektóre osoby które mi doradzały
A tak generalnie to po jaką cholerę jeszcze jedno martwe forum tego typu ? I na dodatek robione przez kogoś kto jak widac zbytniego pojęcia nie ma... ?
Cytat: argazedon
A tak generalnie to po jaką cholerę jeszcze jedno martwe forum tego typu ? I na dodatek robione przez kogoś kto jak widac zbytniego pojęcia nie ma... ?

A ja miałem wyrzuty sumienia, że tak zjechałem Luisa-Mia1993, która przecież ma dobre intencje... Teraz forum zostało wyłączone.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia