Dziś twoje urodziny i to bardzo przyjemna okazja do życzeń. Życzę ci wszelakich radości i długich lat życia wypełnionych szczęściem. Twoja przyjaciółka, która bedzie zawsze przy tobie w kazdej potrzebie. Uściski i serdeczne życzenia. mam nadzieję, że w tym roku znajdziesz to czego pragnęłaś gdy cię poznałam. Radosnego dnia urodzin.
(Rymowanka-> luźny przekład) Popijając alasz, przy talerzu soczewicy, patrzę jak sie oddalasz bo nie skarcę pannicy.
Dzisiejszy dzień jest szczególny, rok za nami, nowy nadszedł pełen okazji do usmiechu, uścisków i chwil wyjątkowych. Spełnienia marzeń i mam nadzieje, że będe przy tobie w tych chwilach szczególnych.
Życzę i roku pełnego miłości, szczęścia i radości. Sto lat. Mieś taką przyjaciółkę jak ty to mieć skarb powiększajacy sie rok w rok aby mnie obdarowywać największą przyjaźnią. Sto lat. Każdy rok, który spedzam z tobą to tak mało jak kilka minut... Chciałabym żyć wiecznie, oddychać powietrzem którym ty oddychasz [dech w dech byc przy tobie] i czuć bicie twego serca na wieki. Sto lat.