Szlak Św. Jakuba

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś zna, był i może coś napisać o szlaku Świętego Jakuba z Pirenejów do Santiago de Compostella. Czy można ten szlak przebyć rowerem ?
Czy jest dobrze oznaczony, przygotowany ?
szlak jest dobrze oznakowany i przystosowany tez dla rowerow. Trasa jest oznaczona i generalnie nie ma zadnych problemow. schroniska sa rozmieszczone z duza czestotliwoscia na trasie, wyposazone w prysznice, kuchnie etc. , normalnie sa nieplatne albo sie placi to co kazdy moze....

rowerem nie ma praktycznie zadnej trudnosci az do galicij, podjazd na O'cebreiro jesli mnie pamiec nie myli, ale tez za trudne to nie jest (bynajmniej na piechote)

w okresie wakacyjnym moze byc maly klopot z miejscem w schronisko, jako ze generalnie trasa jest "zaludniona"

strona polskiego klubu Camino de santiago mysle ze tam uzyskasz sporo informacji:

http://www.santiago.defi.pl/

i jezeli znasz hiszpanski to jest sporo informacji na ten temat. istnieja nawet mamy specjalne dla rowerzystow z oznaczeniem zmiany wysokosci, etc.

pozdrawiam i powodzenia
radze tez wpisac w wyszukiwarke " szlak św. jakuba" lub czamino de santiago a bedziesz zaskoczony ogromem informacji!! Polecam tez przewodnik-wspomnienia wlodzimierza antkowiaka do nabycia w merlinie POZDRAWIAM!!!
a czy może ktoś mi podać kto był i szedł do santiago swój kontakt? np. gg czy maila? albo napisać do mnie: [email] [gg] .
będe wdzięczna :)
Dziękuję za informację. Nie spodziewałem się klubu.

O wyszukiwarce nawet nie pomyœlałem bo w tamtym roku niewiele mogłem sie dowiedzieć w ten sposób w języku polskim. Ostatnio jednak wiele się zmieniło.

Na szlak wybiorę się rowerem :-))

BUEN CAMINO !!!
Z tego co się zorientowałem to na szlak powinniśmy wybierać się wiosną lub jesienią. Chyba podczas naszych wakacji temperatury są nie do zniesienia dla Polaków...
Zachęcony podanymi informacjami zacząłem poszukiwać.
Myślę, że to jedna z najlepszych stron:

www.caminosantiago.com

W każdym razie serdecznie polecam !
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Nauka języka