Wyjazd samochodem do Hiszpanii

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.Wybieram sie na poczatku pazdziernika samochodem do Hiszpanii,jezeli Ktos jest zainteresowany prosze o kontakt na e-maila [email]
Pozdrawiam
moze jakies szczegoly? dokad jedziesz? gdzie sie zatrzymujesz po drodze na nocleg? ile liczysz za paliwo?
Hej.
Jadę dokładnie do Murci,Nie zamierzam jechać płatnymi autostradami,jak również nie przewiduję żadnych noclegów w Hotelach.Pozdrawiam.
Witam. Nie wiem czy to dobry pomysł jechać bocznymi drogami, jechalem kiedyś, 48 godzin w mapie. Autostrady na calej trasie tzn Francja i Hiszpania bo w Niemczech jest za darmo do Valencji kosztowały mnie 105 euro a jedzie się o wiele szybciej i przez to zaoszczędzamy sporo paliwa w rezultacie wracając autostradami straciłem o okolo 50 euro więcej, a o ile mniej byłem zmęczony.
Pozdrawiam
Ja jeżdżę samochodem do zachodniej andaluzji, z Polski mam 3300km, obojętnie czy pojadę przez Barcelone czy kraj basków (pireneje omijamy albo od strony morza albo oceanu). Czas przejazdu: dwójka kierowców, około 130km/h kilka przerw max 30min - wychodzi 33-34 godziny. Przejazd przez barcelone jest droższy z powodu większej ilości autostrad płatnych. Myślę że około 30 euro więcej. Moje autko spala przy w/w prędkościach około 7,3 litra ropki, koszt całkowity około 420 euro. Spanie można sobie wykombinować po drodze jak się chce jechać wycieczkowo (coś po drodze zobaczyć), a nie gdzieś dojechać. No chyba ze nie ma drugiego kierowcy no to względy rozsądku i bezpieczeństwa biorą góre.
Jazdy z ominięciem wszelkich płatnych dróg sobie nie wyobrażam - to kolejna wycieczka. Czas przejazdu wydłuża się prawie dwukrotnie, jest mniej bezpiecznie, bardziej się człowiek męczy, więcej korków, maszyn rolniczych itp.
Jeździłem tak we włoszech, raz spróbowałem i podziękowałem. Jeżeli kierowca męczy się po 4 czy 5 godzinach jazdy nonstop to nie ma znaczenia czy jedziesz 130 czy 70 km/h. A na tych wolniejszych drogach jest ciasniej, wiecej skrzyzowań, świateł i są bardziej kręte.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Nauka języka