macie próbną maturę z hiszpańskiego??

Temat przeniesiony do archwium.
cześć!mam pytanie-czy w piątek będziecie mieli próbną maturę z hiszpana?bo u nas dyrektorka odmówiła wpółpracy..
hola: tak ,pomimo, że piszę sama z mojej szkoły to w piątek będę pisała próbną maturę
saludos
U mnie jeszcze nie wiadomo, ale chyba nie bede miala.. no tez pisze sama (hipotetycznie:D), ale problem tkwi w tym, ze nie ma mi kto tego sprawdzic - nikt u mnie z nauczycieli nie potrafi hiszpanskiego:D!
ja, jako że wybrałam hiszpański jako przedmiot nadobowiązkowy to niestety nie moge pisać:/ u nas z kolei dyrektorka wymysliła sobie cos takiego.. mam nadzieję, że jakoś uda mi się przynajmniej przechwycić arkusz... saludos:]
ojala to fajnei masz hehe
u mnei piszemy we dwie,ale pani dyrektor stwierdziła,że to tak egzotyczny język,że same musimu się martwić-tonta.. to mam nadzieję,że podzielicie ię wrażeniami!! powodzenia:)
ja tez nie pisze, bo mam go jako jezyk dodatkowy, i to tez jako jedyna z calej szkoly :( no coz..
Por Dios, do jakich szkół chodzicie i jakim prawem dyrektor odmawia wam napisania probnych prac? W tamtym roku maturka probna byla 2 razy, ale z hiszpanskiego OKE łódzkie tylko raz ja przygotowalo, no ale dobre i to :)
Por Dios, do jakich szkół chodzicie i jakim prawem dyrektor odmawia wam napisania probnych prac? W tamtym roku maturka probna byla 2 razy, ale z hiszpanskiego OKE łódzkie tylko raz ja przygotowalo, no ale dobre i to :)
No cos moja koordynacja dzisiaj nie jest taka jak powinna:)
Wszystkim poszkodowanym proponuje(jesli oczywiscie maja taka mozliwosc) by udaly sie do swojej OKE i wyjasnily w czym rzecz, to moze oni beda mogli wplynac na dyrektorow. KAZDEMU PRZYSLUGUJE PRAWO DO PROBNEJ MATURY.
P.S.Jesli ktos uwaza,ze hiszpanski jest zbyt egzotycznym jezykiem to moze nie powinien byc dyrektorem...
trzymam za was kciuki:)
hola a todos ,mała zmiana planów, miałam pisać próbną ,w szkole wszysko było już przygotowana(mimo iż jestem sama), ale dzisiaj przyszedł do mnie dyrektor i powiedział, że OKE nie przygotowała arkuszy z hiszpańskiego i tu pojawia się problem

mam nadzieję, że podzielicie się wrażeniami po próbnej
hasta luego
saludos
u mnie ten sam problem...
tzn. mi dyrektor powiedział, że nie ma takiej możliwości a ja uważam, że to zwykłe lenistwo...
no cóz.. sciągnę z neta.. tylko tyle nam pozostało.
salud :*
No i u mnie okazalo sie, ze nie bede pisac... a co ciekawsze, nawet mi arkusza nie dadza, bo takiego w ogole do mojej szkoly nie przysylaja... :(
ja dostalam info z Wrocka, z licka bilingwalnego, ze najzwyczajniej w zwiecie CKE nie wziela pod uwage tego jezyka na probna, jedynie "ponoc" jakies licka w Krakowie i Łodzi (nie znam ich nazw) maja pisac wewnetrzna maturke probna, wedlug mnie - wielka niesprawiedliwosc, jak mozna pominac tan piekny jezyk ;( CKE, macie minusa jak stad do Afryki !!!
................ ¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?
plizzzzz jezeli ktos zdobylby jakies arkusze z probnej, niehc wrzuci tu linki, na pewno wiele rozgoryczonych i zawiedzionych hispanomaniakow chcialoby taki egzemplarzyk posiadac i sie sprawdzic :)
saludos y powodzenia dla tych szczesliwcow, ktorzy pisza probna :*:*:**
całkowicie się zgadzam, że rzeczą niesprawiedliwą jest, że OKE nieprzygotowało arkuszy na prubną z hiszpańskiego.
Jeżeli ktoś będzie jutro pisał próbną, to niech napiszę z którego jest liceum i jaki to jest okrąg, może będą arkusze egzaminacyjne na stronach poszczególnych OKE;
saludos
Ja mam jutro próbną z hiszpana i bardzo się cieszę, bo wreszcie bedę mógł się sprawdzić ... :):):):):)
Entonces mucha suerte ma?ana!!! que os vaya todo muy muy bien!!!
w Gdansku tez zlali... nie przyslani ani z wloskiego ani nawet z hiszpanskiego,a szkola jest im.Zjednoczonej Europy;]
Czy wie ktos gdzie moge znalezc arkusz matury z hiszp w sesji zimowej, dzisiaj powinien sie odbyc, ale na stronie CKE oczywiscie nie ma go :/
a była? o to niespodzianka:) to będzie na CKE napewno..raczej:) jesli tam nie bedzie to nie bedzie tez nigdzie..saludos
ps.będę miala8 lutego próbną maturkę!! :)
No nie wiem czy byla, tzn. czy ktos ją w Polsce pisal :] ale w harmonogramie matur miala byc dzisiaj razem z chemia.
Temat przeniesiony do archwium.