matura matura matura ;)

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanie do osob ktore zdawaly na maturze.. ucze sie hiszpanskiego juz 1,5 roku, obecnie jestem w kl 2.. czy mam szanse zdac hiszpana na poziomie podst. ? Trudna jest matura z tego jezyka? prosze pomozcie! ;)
qrcze.. rozumiem,że sie denrwujecie wszyscy,ale takie pytanie jest codziennie:)
i codziennie ktoś odpowiada,iż jeśli się luibi język i do niego w miarę przykłada to jasne ze go zda!przynajmniej ja mam taki zamiar:P saludos
no dobra rozwinę wypowiedź żeby Cie usatysfakcjonować;) zatem ja ucze sie trzy lata-z tego dwa w miare intensywnie i będę zdawać rozszerzoną w tym roku.jeśli interesuje cie to,szukasz stronki,czytasz,rozmawiasz przez neta,ogladasz filmy czy tv po hiszp to to wiele daje.zobacz sobie na stonach SKE albo w onecie matury arkusze z tamtego roku to bedziesz wiedzała:)
Heh, ja się uczę 1,5 roku i w tym zdaję rozszerzoną.. :):) pozdrawiam
pamietam moja mature z hiszpanskiego,a to bylo sporo czasu temu, bylam jedyna osoba w klasie, na 30 osob, ktora zdecydowala sie zdawac z tego jezyka mature, przez 2 lata chodzilam na prywatne korki, koniecznie cwicz grame, zwiazki frazeologiczne, tlumaczenia cytatow, piosenek, tekstow, rozumienie ze sluchu i ogolne rozumienie tekstu pisanego, to na prawde wazne. Jak to opanujesz to zdasz spiewajaco, jak ja
pocieszenie?potem bez problemow dostalam sie na hispanistyke, skonczylam ja z powodzeniem, wyszlam za maz za peruwianczyka i teraz mieszkam w hiszpanii i to wszystko dzieki temu ze przylozylam sie do egzaminow
powodzenia i glowa do gory
una mujer valiente, ja tez ucze sie 1,5 roku i tez zdaje rozszerzona!!! i w dodatku nie jestem jedyna osoba w klasie, ktora zdaje hiszpanski, ale jedyna w CAŁEJ SZKOLE =)

z tego wynika, ze tez jestem una mujer valiente ;-) besos
my jesyeśmy we dwie,ale w.. caly miescie :D kto sie licytuje dalej hehe :)
Ja sie uczę od 1999 r. na własny rachunek (ok. 2,5 roku intensywnie - ostatnio tylko "szlifuję") i zdaję rozszerzony jedyna w szjkole i mieście :D
ok...wygrałaś :D to zostało nam tylko życzyć POWODZENIA :))))
Też jako jedyny w klasie, czyli w szkole, zdaję hiszpański, na dodatek rozszerzony.
jezeli w moim miescie nie ma liceum w ktorym ucza hiszpanskiego to ja moge go zdawac na maturze ?? (jestem w 1 klasie liceum) hiszpanski znam dosc dobrze ;)
no jasne,ze tak. tylko gdzies bedziesz musiala pojechac na ustny. nie boj sie :)
o to bardzo sie ciesze dzieki za odpowiedz :D
hehe ja mam to samo ! tylko ze ja ucze sie hiszpanskiego 2 moze 3 latka :D::D
Witam
mam prośbe czy ktoś posiada na komputerze jakieś materiały tj słówka tematy do matury z hiszp !! ?? poniewaz zdaje w tym roku a nie mam w szkole tego jeżyka tylko ucze się na własna ręke i jak jestem w hiszpani ! i nie znam zabardzo tego co sie dzieje w normalnym programie nauczania !! bardzo bym prosial o konakt [email] [gg]
bede bardzo wdzięczny
pozdrawiam
Hola! mam pytanie jezeli chce zdawac mature z Hiszpańskiego i Angielskiego a z Angola zdaje pisemna i ustna to z Hiszpańskiego tez musze ustną zdawac? Czy wystarczy pisemna? beso
z kazdego jezyka zdaje sie pisemna i ustna ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa