matura 2007-jakie wymagania na iberystyke?

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałam sie dowiedziec jakie są wymagania na iberystyke na UJ?jaki jest próg?Trzeba hiszp.na rozszerzonym zdawać ? Polski tez na rozszerzonym?Jakie sa inne uczelnoe w Kraku gdzie mozna studiowac filologie hiszpanska?Prosze o odpowiedz
W roku 2005 trzeba było zdawać rozszerzony język obcy (niekoniecznie hiszpański) i rozszerzony język polski, a także napisać test z pięciu lektur. Było ok. 8os/m-ce.

W roku 2006 (moja rekrutacja!) ma to wyglądać mniej więcej tak: tylko rozszerzony język i obcy i rozszerzony język polski, czyli bez testu.

A jak będzie za rok - nie wiem. Pewnie tak jak teraz.

Studiować hiszpański można jeszcze na AP - ale to taka dziwaczna filologia. Nazywa się "język hiszpański, specjalizacja nienauczycielska" i póki co obejmuje tylko licencjata,ale to nowy kierunek, na pewno (?) magisterkę dołożą. Tam brali (2005) i biorą (2006) pod uwagę tylko język obcy podstawowy. Chętnych była cała masa (22os/m-ce czy jakoś tak) i dostali się tylko ci, którzy mieli 100%.

Powiedziałam, co wiedziałam. Pozdrawiam.
a znacie jakies inne uczelnie?
w krakowie oczywiście
Tischner - lingwistyka stosowana ang-hiszp,rnile Ty chcesz tych uczelni w Krakowie?? I tak wydaje mi sie ze Krakow ma najwiecej uczelni panstwowych no ale nie kazda musi miec iberystyke ;>

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa