Słuchanki z matur-jak je zdobyć? prosze o pomoc!!

Temat przeniesiony do archwium.
MAM PROŚBĘ DO WSZYSTKICH LUDZI DOBREJ WOLI ;) Jak nam wesoły Romek (czyt. minister Giertch) nic nie zmini to najprawdopodbniej bedę zdawać mature z hiszpańskiego w przyszłym roku. I mam prośbe czy może mi ktos powiedzieć gdzie mogłabym dostać/skopiować/kupić ewentualnie słuchanki takie jak są na maturze puszczane(podst i rozszerz)?? Bo sa arkusze w Internecie z poprzednich matur, ale wszędzie są zwykłe transkrypcje a ja chce normalne słuchanki, żeby sie osłuchać tylko nie wiem gdzie to zdobyć... Może mi ktos pomoc?? :) A może ktos cos takiego ma?? ;) jakby co to można mi wysłać na maila: [email] :) Ludzie pomózcie przecież wszyscy kochamy ten język ;p POzdrawiam serdecznie !!
Hola! Słuchanki z matur to nie wiem skąd mozna skombinować, ale polecam książkę wydawnictwa Europa "Comunicate en español". Znajdziesz tam ćwiczenia zarówno na słuchanie, jak i na czytanie i pisanie. Książka ta kosztuje ok. 20 zł i jest oczywiście z kasetą. Saludos
wlasnie, mimo ze tam nigdzie nie jest napisane, to ta ksiazka strukturą zadan przypomina zadania maturalne, i jest chyba jedyna z tego typu jesli chodzi o przygotowanie jakiekolwiek do matury z hiszp, bo fakt faktem ze w polsce takich ksiazek nie ma ...
No wiesz, nie spodziewaj się, że dostaniesz gdzieś słuchanki, tego typu jak są na maturze, chyba, że ściągniesz od Hiszpanów, czy coś, takie rodowite, więc może najlepszym rozwiązaniem byłoby zakupienie tej książki, co polecają powyżej?
sluchaj jesli u ciebie w szkole jest hiszpanki to sprawdz czy ktos przypadkiem nie zdawal na probnej, nauczyciele mają te materialy. ja w tym roku zdaje mature i probna pisalam z ang a hiszp u wychowawczyni w domu te sluchanki, albo popytaj znajomych czy u nich w szkolach tak nie jest;)
sama mialam w domu plyte z podst ale nie moglam jej nagrac na kompa nie wiem czemu;/

jak bede miala to dam znac:)

« 

Nauka języka

»

Nauka języka