The Bridge

Temat przeniesiony do archwium.
Hehe ... Tak się zastanawiam czy na foro są maturzyści - licealiści którzy w szkole uczą sie języka hiszpańskiego. Jeśli tak to zwracam się do takowych z pytaniem z jakich podręcznkiów korzystają ;p Jeśli jest tu ktos taki to proszę o odpowiedź ;p pozdrawiam ;p
ja juz co prawda skonczylam liceum ale my robilismy AVANCE. a gramatyka uso ;]
Aha ;p Dzięki ;p A uważasz że były dobre ? he ? I jak idzie nauka z nich ? No i ile kosztują ? hehe ... alez pytań :D Jak możesz to opowiedz tak w skrócie cos o nich ;p
uso- sa 3 poziomy, sama gramatyka, kosztuje ok 50zl; nie sa zle, ale zadania w nich czesto ograniczją się do jednego zagadnienia, chodzi mi o to ze malo jest tam zadan zroznicowanych na czasy itp., ale ogolnie moze byc :)
Z tego typu jest tez "Gramática de uso de Español para extranjeros" wyd eesm, ale nie wiem ile kosztuje bo mam xerowana

a w szkole ucze sie z Español de pe a pa Anny Wawrykowicz;jak na moj gust za duzo jest polskiego w tej ksiazce, chociaz moze to tez byc jej zaleta,ze wszystkie zagadnienia sa wytlumaczone po polsku; zdarzają sie bledy (ale gdzie ich nie ma!), ksiazka moze byc do samodzielnej nauki, widzialam ostatnio ze w zestawie z plyta/kaseta + zeszyt cwiczen (na ogol banalny) kosztuje ok 90 zl

pozdrawiam

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa