doradzcie!!!!!!!!!!!!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
czy to jest trudny język? doradzcie bo wacham się.................
mowilam ci ze Hispanski jest lawtiejszy od niemieckiego, francuskiego, angielskiego, nawet wloskiego:)
Nie jest trudny, ale jak każdy język ma swoje plusy i minusy. Angielski czy francuski ma duże rozbieżnosci między zapisem a wymową czego hiszpański nie ma, ale za to podobnie jak włoski czy francuski ma sporą ilosć odmian. Ale trudny nie jest mimo, że w Madrycie każdy mówi jak chce i dzis w końcu jest normalna pogoda;)
zgadzam sie z Toba hiszpański należy do jednych z łatwiejszych języków na świecie i do tego jest najpiekniejszy to nie jak francuski że nie da sie wogóle wymówić zdan itp polecam naukę !!! warto!!
No tak, ale czy da się hiszpańskiego nauczyc samemu w domu z podręcznikami, gramatyką itp? Chyba aż tak łatwy nie jest..czy jest...:) Pomijajam już aspekt, że trzeba też mówić. Pozdrawiam
No cóż, wszyscy ci, którzy opanowali jakikolwiek język tak by swobodnie nim swobodnie władać nauczyli się go przede wszystkim w domu. Owszem uczyli sie go w szkole, chodzili na kursy i brali korepetycje, ale to stanowiło nie więcej jak 10% pracy nad językiem. Niestety uważam, że nie mozna tych 10% pominąć, zwlaszcza na początku nauki. Złe nawyki wyrobione na początku samodzielnej pracy są bardzo trudne do wyeliminowania.

Dobrze radzę Ci zapisz się na porządny kurs i pracuj nad językiem w domu!!!
6 miesięcy w Hiszpanii i duże doświadczenie językowe. Jesli chcecie szybko zacząć mówić, poroszumiewać się to poleca. Zaawansowana znajomosc to już stopień magiczny
Mysle ze mozna samamu sie go uczyc w domu (sam tak robie, ale mozna zle nawyki wyniesc, ktorych sie boje :), osobiscie planuje sie go jeszcze troche samemu pouczyc i potem pojsc na kurs ktory by mi te wiadomosci bardziej uporzadkowal i pewnie wtedy sprobuje zdac jakis egzamin :))) mam nadzieje ze gdzies za rok ... ale to sie jeszcze okaze :)) napewno garmatyka, slowka i czytanie oraz nawet sluchanie mozna sie uczyc samemu, z pisaniem juz gorzej ale mozna zrobic ma obejacia tzn piszesz wypracoawnie i dajesz je odpowiedniej osobie do sprawdzenia (ktos od korepetycji, znajomy od korepetycji itp :) no ale moweniea to juz sie chyba nie da przeskoczyc ... wiec chyba lwia czesc i tak bedziesz w domu robil wiec pozostaje mi tylko rzec mucha suerte :))))
Nie chcę być złośliwa, ale może najpierw popracowałbyś/popracowała nad językiem polskim? \"Waham\" przez samo \"h\", por favor!!!
EL ESPAÑOL ES ASI ;CUANTO MÁS LO CONOZCAS MÁS DÍFICIL RESULTA,
EL INGLÉS POR EJEMPLO ES MUCHO MÁS FACIL
Ang jest prostacki... esp i wloski sa podobne. PROSTE :D wystarczy chciec :D
stoy de acuerdo contigo, sin embargo no pienso que ingles es mas facil que espanol.
hej hiszpański jest prosty, mi jedyny kłopot srpawai subjuntivo, a Wam??
przeszle subjuntivo fakt, trochę pokręcone
Zrobie to.
Temat przeniesiony do archwium.