język portugalski

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś z was uczy się tego języka? Chciałabym wiedzieć czy się wam podoba i czy macie z nim duże trudności. Sama zastanawiam się nad rozpoczęciem nauki :) Dziex z góry
Portugalski to piękny język jeśli masz zamiar sięgo nauczyć to kup mini rozmówki i jakiś kurs też tak zaczynałem i było o.k
cześć:) jak mogę doradzić - idź sobie na http://www.portoalegre.com.pl/ , zobacz czy masz szkołę u siebie w mieście, pogadaj z lektorem, potem wakacyjny kurs i konkretniej będzie:) chyba że masz dość wytrwałości żeby walczyć sama ale kto ci skoryguje wymowe itp:)? (ja się czaję na portugalski jak tylko ugruntuje hiszpański bo teraz to by mi się pomezclało:) pozdro b.
Portugalski jest świetny. Owszem gramatyka wymaga dokładnej nauki ale wcale nie jest taka straszna. Warto zapisać się na kurs bo z rozmówek nigdy nie nauczysz się właściwej wymowy. Tu warto wspomnieć, że są pewne różnice w wymowie w portugalskim (portugalskim) i portugalskim (brazylijskim). Ja uczę się w Krakowie, w Porto Alegre. Mam zajęcia z fajną dziewczyną, całkiem nieźle tłumaczy, tak że w ciągu jednego roku nauczyłam się bardzo dużo. Pozdrawiam
Ja uczę sie portugalskiego w ESKK i polecam go wszystkim zainteresowanym samodzielną nauką tego języka. Główne jego atuty to dobrze wytłumaczona gramatyka, duzo ćwiczeń pozwalających utrwalić przerobiony materiał i 20 kaset lub CD , które pozwolą sie "osłuchać". Przerobiłem 5 z 20 zeszytów i widzę u siebie postępy.
Ja uczę sie portugalskiego w ESKK i polecam go wszystkim zainteresowanym samodzielną nauką tego języka. Główne jego atuty to dobrze wytłumaczona gramatyka, duzo ćwiczeń pozwalających utrwalić przerobiony materiał i 20 kaset lub CD , które pozwolą sie "osłuchać". Przerobiłem 5 z 20 zeszytów i widzę u siebie postępy.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa