Jaka książka?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!

Skonczylem przerabiać Espanol De Pe a Pa 1. Zastanawiam się nad kupnem ksiązki do dalszej nauki... co polecacie? Czy dobrym pomysłem jest kontynuacja z częścią Espanol de Pe a Pa 2? Zastanawiam się też nad Espanol 2000 MEDIO gdyż wydaje mi sie dosyc dobra, chociaz niestety kasety/płyty i klucz zupełnie osobno :/ ... a moze jakies inne pozycje na tym poziomie? :) Dziex za pomoc

Piotr
Wiem ze pewnie Wam sie nie chce, albo nikt nie zajrzał ale poswieccie sie i doradzcie ;) Prosze ;)

Papa
ja chciałabym Ci pomóc, ale niestety nie mam wielkiego doświadczenia z podręcznikami. Jedyny jaki przerabiałam to "sueńa 1"
podoba mi. Jak na początek. Tylko tak myślę, że fajna jest jak ktoś CI wytłumaczy z niej gramatykę albo trzeba doczytać z innych książek.
I to tyle, jeśli chodzi o moje doświadczenie z podręcznikami.
Teraz bazuje na gramatyce Perlina i gramatyce funkcjonalnej z ćwiczenami + espańol para ti.
i to chyba wszystko co mogę polecić.
pozdrawiam :)
Polecam z całego serca USO de la gramática española estrito por Francisca Castro.Puedes comprarlo en www.nowela.net. El libro es muy claro para los estudiantes extranjeros.También hay un libro- Gramatica progresiva para extranjeros de Ramón Sarmiento pero es muy dificíl y hay que saber español muy bien.un saludo!
Gracias pero sé la serie de USO. Tienes razón, es un libro buenísimo. Me gusta mucho y ahora acabo la primera parte. Pero por supuesto no es bastante sólo la gramática.. entonces quiero comprar otro manual para los alumnos del nivel intermedio. Alguien ha visto y ha hecho Español de Pe a Pa 2?

Saludos
wszytsko tylko nie sueńa :P
Hola, pracuję na de pe a pa na kursach i zajęciach ze studentami zaocznymi. Dla pracy indywidualnej jest ok, chociaż nie powiem, są do tej książki pewne zastrzeżenia (jak np zły stosunek gramatyki do leksyki). Uzupełnij sobie wiedzą z książek stricte leksykalnych i w miarę możliwości znajdź kogoś do porozmawiania (sporo studentów z Hiszpanii przyjeżdża na wymiany do PL w ramach programu socrates/erasmus).
Pozdrowionka!
Proponuje
Nuevo Ven 1,2 o 3
w całości redagowany przez hispanohablantes, baaardzo dobry. duzo czytana, duzo gramatyki i wogole fajny:)
Tak, Francisca Castro jest też wspołautorka Nuevo Venów1,2,3 i polecam
Fredomirek, jeśli chcesz to mam skany Espanol de pe a pa 2. Podaj maila.
ja bym poprosil skany [email]
Ja też bardzo poproszę.Moj [email] Dzięki z góry
Jeśli można jeszcze prosić o skany de pe a pa 2 to poproszę :
[email]

Z góry dziękuję.Mogę się zrewanżować jakąś inną pozycją.
Osobiście polecam Espanol 2000- bardzo szybko mozna przyswoić spore dawki materiału.Może materiałyb audio do niej są za drogie ale podręcznik jest fajny.
czy moglby mi tez ktos wylac te skany, no kto je otrzymal juz od kogos? zeby nie obciazac jednej osoby. dziekuje bardzo:*
aha, zapomnialam: [email]
masz de pe de pa 1 do sprzedania .bo bylbym zainteresowny . [email]
Czy ja też mogę o nie prosić? mój [email] góry dziękuje i pozdrawiam
ja również poprosze o skany: Espanol de pe a pa e-mail: [email] z góry dziękuję
bardzo proszę!! [email] i z góry dziękuję
ja też proszę o skam jeżeli można. Byłabym bardzo wdzięczna. mój email to
nata-94op.pl z góry bardzo dziękuję
hej!:) jesli jeszcze mozna prosic o skany de pe a pa 2 bardzo baardzo bylabym wdzieczna. [email]
Wyslales juz innym skany??
Temat przeniesiony do archwium.