czy warto...

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao! ucze sie francuskiego od 4 lat a obecnie przebywam na lazurowym od 4 miesiecy mam PRAWDZIWA nauke, jednakze mam ochote na rozpoczecie nauki hiszpanskiego , tylko nie jestem pewne czy jest to dobry moment czy nie zaczna sie mieszac mi jezyki i w rezultacie a ni franc ani hiszp. nie bedzie opanowany, czy moze ktos ma jakies doswiadczenie , dla ulatwienia napisze , ze poziom mojego franc. jest sredni , rozmawiam jako tako , gramatyke znam , ale jak wiadomo z zastosowaniem sa trdnosci:) pozdrawiam:*Lucy
Ja uczę się francuskiego i hiszpańskiego równolegle i owszem bywa, że jakieś słówko z jednego języka użyje odruchowo w drugim, ale naprawdę nie za często ;)
Pozdro
Powiem ci ze uczylam sie francuskiego przez 3lata i hiszpanskiego przez 2 i wcale nie wydaje mi sie zeby nie bylo sensu nauki,wrecz przeciwnie!Oba te języki są zajebiście łatwe i nawet w pewnym stopniu podobne(przynajmniej w pisowni).jesli tylko masz checi to ucz sie! Jezyki w tych czasach to podstawa!Ja osobiscie uwazam ze to nie angielski powinien byc podstawowym jezykiem ktorego ucza we wszystkich szkolach, ale Hiszpanski lub Francuski! A jak sie dostalas na lazurowe? Uczysz sie tam? Ale gdzie?

« 

Studia językowe

»

Nauka języka