sinfronteras poziom A1.1

Temat przeniesiony do archwium.
hej
czy ktoś z was chodził na kurs do sinfronteras na poziom A1.1 lub A1.2? Ja od marca idę na A1.2, wcześniej uczyłam się sama w domu i dlatego chciałabym się dowiedzieć co się przerabia na poziomie A1.1 itp i porównać z tym co sama przerobiłam w domu...

Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi :)
Witam,

Ja chodziłem, uczyliśmy się wg książki hiszpańskiej (nie mam w tej chwili przy sobie to nie wiem jaki tytuł). głównie była odmiana podstawowych czasowników, regularnych i nieregularnych. Czas teraźniejszy i rzeczy typu: czas wolny, rodzina, srodki transportu, opisywanie ludzi, części ciała... to tak z grubsza.

Mario
W Sin Fronteras korzysta się z książek "Prisma":
http://www.edinumen.es/prisma/
W sumie chcialam się zapisać na poziom A1.1... ale zrobiłam u nich ten test hiszpański no i doszliśmy do wniosku (pani z seketariatu, jeden z hiszpanów którzy tam uczą no i ja), że odpowiedni dla mnie będzie poziom A1.2...
I dlatego każda informacja o tym co się robi na A1.1 jest dla mnie ważna, bo dowiem się co powinnam przerobić czy powtórzyć... Np dzięki tobie wiem, że muszę pouczyć się np wyrażeń związanych z częściami ciała :) bo do tej pory słówka z "anatomii" jakoś umknęły mojej uwadze ;) (no oprócz ręce, oczy i twarz) :)
W drugim semestrze na pewno będziecie przerabiać kolejne rozdziały tej samej książki. Może Ci ją wcześniej dadzą, to będziesz mogła nadrobić zaległości.
Dzięki :) jak następnym razem będę w BUWie to się ich zapytam o książkę. Trochę się obawiam, bo w końcu ci co się uczą od października przerabiają tę książkę "pod czujnym okiem" hiszpanów, ja natomiast uczyłam się do tej pory sama w domu... no nic, na pewno będę musiała trochę nadrobić... :) mam jeszcze miesiąc... :)
A wiesz może, czy na A1.1 wprowadzane są czasy przeszłe?
Nie mam pojęcia jak wygląda sprawa z wprowadzaniem czasów przeszłych, ale nie martw się, na pewno zaległości szybko nadrobisz. A tak właściwie to w Twojej grupie mogą być też osoby, które 1. sem. robiły w innej szkole z innej książki i też mogą nie mieć opanowanego tamtego materiału.
Powodzenia!
Masz racje :) muszę się wziąć za powtórzenie słówek, szczegolnie z zakresu, który podał Mario 45 :)
iHola!

Wlasnie zakonczylem edukacje na A1.1 w sin fronteras.
koniecznie musisz sie nauczyc:

Gramatyka:
solo czas terazniejszy :o(
podstawowe czasowniki nieregularne w czasie terazniejszym
(volver,querer,poder,jugar,acostarse itp......) maks 20 sztuk

podstawowe informacje o przymiotnikach (liczba,rodzaj/miejsce w zdaniu)

czasowniki typu gustar/encantar/molestar......

Slownictwo z zakresu
1. slownictwa wykorzystywanego przy przedstawianiu siebie i innych
2. przymiotnikow wykorzystywanych przy opisywaniu postaci (wysoki/niski, ma proste/krecone wlosy, szeroki/waski nos...itd itp)
3. rodzina (dziadek,wujek.. itd itp)
4. slownictwa zwiazanego z adresem zamieszkania (niekoniecznie zbyt dobrze)
5. polozenie w przestrzeni (na,pod,obok......)
6. pomieszczenia w domu i podstawowe sprzety
7. typowy dzien (wstaje,myje sie,jem,wychodze do pracy, wracam do domu,cos tam robie, klade sie spac)
8. cialo (maks 20 podstawowych slowek)
9. srodki transportu
10. kolory
11 ubrania
12. czas wolny

to by bylo prawie wszystko :o)

Do zobaczenia w sin fronteras
To naprawde dobry wybor :o)
Dzięki wielkie :) bardzo mi pomogłeś :) Większość z tych zagadnień, które wymieniłeś już umiem, więc chyba nie polegnę na poziomie A1.2 ;)

Besos
¡Hasta pronto! :)
a na jakie dni i godziny sie zapisalas???
a noz widelec trafisz do naszej grupy :o)

:o)
będę chodzić albo wtorek/czwartek albo poniedziałek/sroda na godz 19stą. Ale nie jestem jeszcze przypisana do konkrentej grupy, bo pani, która mnie zapisywała powiedziała, że trzeba poczekać do połowy lutego, jak już będą wiedzieli ile mniej więcej grup będzie. I wtedy albo dopiszą mnie do grupy, która już istnieje, np waszej, albo zrobią nową grupę. A ty w której grupie jesteś?
nio to istnieje pewne prawdopodobienstwo, ze trafisz do naszej grupy... ja chodze wtorki/czwartki - 19.00
I zanosi się na to, ze z A1.1 zostana tylko 4 osoby z 7.

iHasta luego!
To bardzo fajnie :) mi w sumie też wtorek/czwartek bardziej by pasował, bo poniedzialek...hmmm... tak od razu po weekendzie...? ;) Zobaczymy gdzie trafie :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Życie, praca, nauka