nauka j.hiszpańskiego

Temat przeniesiony do archwium.
bardzo chciałabym się nauczyć języka hiszpańskiego. Wspaniały język.... czy nauka na odległość (korespondencyjnie) daje jakieś wyniki? Tzn. czy się opłaca? Niogdy się nie uczyłam tego pięknego języka, więc pewnie na początek by było spotkać się z jakimś nauczycielem, prawda?
pozdrawiam ;o)
P.S. a jak będzie po hiszpańsku: Barca rządzi? Albo Barca Najlepsza?...... jestem fanką FC Barcelona ;o)
barca es la mejor del mundo - barca jest najlepsza na swiecie, chyba tak al nie jestem pewna
dzięki dzięki dzięki..... ;o)
a czy mogłabyś mi napisac jak to przeczytać? bo chyba troszkę inaczej niż napisane jest, prawda?
Raczej
El Barca es el mejor del mundo.
(bo to el club de fútbol).
!Barca Rulez!
!Forza Barca!
!Viva Barca!
dzięki "gościu" ;o)
mam jeszcze jedno pytanie. Czy ten wykrzyknik przed sformułowaniem jest potrzebny? Trzeba go zawsze pisać? Czy to sie jakoś inaczej wtedy czyta? hmm...
zauważyłam też, że pisze się czasami znak zapytania...o co chodzi?
tak, po prostu w zdaniach pytających i wykrzyknikowych, stawiasz dodatkowo PRZED zdaniem ODWRÓCONY wykrzyknik lub znak zapytania. z punktu widzenia gramatycznego jest to obowiązkowe, ale nie zmienia w żaden sposób wymowy ani nic :)
dziękuje bardzo ;o) chciałabym się uczyć tego języka, ale u mnie w mieście nikt nie uczy (chyba) tak więc może samych słówek się narazie będę uczyć a potem zobaczymy? Ciekawe czy mi się uda ;o)
Locita* czt Ty jesteś jakąś nauczycielką? ALbo Badzo Dobrze znasz hiszpański? W jaki sposób najlepiej się uczyć tego języka?
nie jestem nauczycielka, a hiszpasnki znam na poziomie DELE intermedio, ktory zdaje w maju (razem zreszta z rozszerzoną maturą...:])
najlepiej uczyc sie rozmawiając na MSN messenger z Hiszpanami (pros ich, zeby Ci poprawiali bledy :)), sluchajac muzyki, ogladajac tv....:), ja uczylam sie tez z fiszek (zerknij na www.fiszki.pl, jesli dobrze pamietam :)).
no, tak interaktywnie trzeba do tego podejsc.....:)
wiadomo ze bez porządnej nauki gramatyki z jakiejs książki/repetytorium gramatycznego się nie obejdzie ;-)
besos
hej! nie pomagajcie jej! ona jest za barcą!!!!!

:]
stratoviarius, doprawdy.... =]
hej stratovarius...... a Ty za kim jesteś? Nie za Barcą?? Hmm..... Mi nie trzeba pomagać, bo ja hiszpańskiego ni wząb nie umiem....po prostu chciałabym się nauczyć choć troszkę, w takim stopniu komunikatywnym ;o)
jak nie jest za Barcą, to jest za Realem :)

a ja jestem za LECHEM!!!!!

ale spokojnie, nie doprowadzajmy do rozlewu krwi =]
YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAŁŁŁ! BLOOOOOD!!!! SAAAANGREEE!!! MUCHO SANGRE!!!! ljalfdj safa splash :]rnrnReal i Korona Kielce por siempre!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Ogłoszenia