Książki dla początkującego.

Temat przeniesiony do archwium.
Znacie jakieś bardzo uproszczone ksiązki dla osób zaczynających naukę? Jest takie coś do kupienia przez internet? I jeszcze jedno, szukam jakiegos dobrego, komputerowego słownika hiszpańsko-polskiego z wymową wyrazów.
Nie ma takich ksiązek?
hola :)
Ja własnie kupilam kurs hiszpańskiego w 1 miesiąc z ponsa. Nie wiem czy dobry bo dopiero zaczynam mu sie bliżej przyglądać :) Mam nadzieje ze pomoze mi się coś nauczyć ;P Jestem samoukiem i to w dodatku początkującym :)

Pozdrawiam
Heh, ja też jestem samoukiem, uczę sie z Español para ti. Szukam uproszczonych książek do poczytania i utrwalenia tego czego się nauczyłem.
mysle ze jest wiele ksiazek.. z tych co mam i jestem z nich bardzo zadowolona... USO de la gramatica espanola, Francisca Castro sprawdzilam i mozna kupic na amazonie.. nie wiem jak na innych stronach ja kupilam w ksiegarni w hiszpanii..... polecam sa 3 poziomy... elemental intermedio y avanzado....
Może to Ci się przyda. Tylko to jest do czytania on-line, a nie w formie normalnych książek:
http://cvc.cervantes.es/aula/lecturas/
Do trudniejszych wyrazów czy zwrotów są odnośniki z tłumaczeniem. Teksty podzielone są na trzy poziomy zaawansowania.
Tylko, że "Uso..." to są książki do gramatyki, zresztą są bardzo dobre i ja też je polecam.

A z książeczek do poczytania dla uczących się hiszpańskiego to mam coś takiego:
http://www.easyreader.dk/
Klika się w "Books and Reviews" -> "Easy Readers" -> "Spanish", a następnie wybiera się poziom, a następnie tytuł.
Te książki są do kupienia w Polsce. Ja widziałam je w jakiejś księgarni językowej. Dystrybucją w Polsce zajmuje się:

Wydawnictwo LektorKlett
Ul. Polska 114
PL - 60 401 Poznan
Email: [email]
Fax: +48 61 84 96 212 or +48 61 84 96 202

Najlepiej napisać do nich maila i dowiedzieć się dokładnie gdzie można kupić takie książeczki w danym mieście.

A wracając jeszcze do pierwszego postu i pytanie o słownik, to ja niestety nie spotkałam się z takim komputerowym, żeby była również wymowa.
nie ma takiego słownika?, szkoda, to może zna ktoś jakiś dobry słownik hiszpańsko-angielski z wymową, taki na pewno jest :)
Masz na myśli taki słownik, w którym można wysłuchać jak się wymawia każdy wyraz czy chodzi Ci o zapis wymowy, taki jaki np. możemy spotkać w słownikach angielskiego?
taki, aby można było wysłuchać wymowy
coś takiego?
http://www.ectaco.co.uk/LingvoSoft-Talking-Dictionary2006English-Spanish-for-Windows/
jest ksiazka z CD "hiszpanski od podstaw" - ilustrowany zbior podstawowego slownictwa. Mozna kupic w "matrasie".
powodzenia
tejka
świetnie że ktoś już spróbował tą metodą bo ja się zastanawiwm czy to jest przydatne i naprawdę w tak zadziwiający sposób można w tak krótkim czasie nauczyć się wielu słówek nie wiem czy to przypadkiem nie kolejny pic na wodę i trudno mi w to uwierzyć .Jak już przetestujesz ten program wcale nie musisz się spieszyć to jak będziesz miała czas to czy mogłabyś napisać mi czy to prawda że jest taki świetny bo też zamierzam go kupić i pomyślałam że dobrzebyłoby znać opinie kogoś kto to już ma i zna ale wcześniej nikogo takiego nie mogłam znaleźć aż tu pojawiłaś się Ty na szczęście.Mam nadzieje że odpiszesz jak będziesz mogła .Będę bardzo wdzięczna Pa Adíos podoba mi się español i bardzo chciałabym go się nauczyć !!!
polecam 'gente 1'
'rápido' a do gramatyki 'uso elemental' f. castro
tylko ze tam nie ma polskich tlumaczen
osobiscie sama nie znam ksiazek z polskimi tlumaczeniami bo uwazam ze tala metoda jest bezcelowa, no a jezeli uczysz sie sama to naprawde masz pod gorke;/
nie polecam ele1 - material nie jest rozbudowany, zbyt wiele to ty sie nie nauczysz z tego
z tych tzech co ci podalam korzystalismy na raz, wiec dalo to efekty
fajny ang-hiszp i hiszp-ang : wordreference.com
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa