ang + niemiecki + ..... ??

Temat przeniesiony do archwium.
Właśnie skończyłam gimnazjum i ide teraz do liceum. W gimnazjum chodziłam do klasy anglojęzycznej, mam przerobiony cały materiał z liceum. Teraz zaczne uczyć sie niemieckiego od podstwa (w liceum). I tu moje pytanie... chciałabym w tym czasie uczyc sie sama w domu jeszcze jednego języka, ale mam problem aby jakis wybrac...:/ Hiszpański, francuski i włoski... Który z nich wybrać?? Jak myślicie, z którym będzie mi łatwiej... szczerze mówiac bardziej cignie mnie do hiszpańskiego i francuskiego, lecz włoski mi sie tez bardzoo podoba... Teraz jednak chciałabym zaczac nauke, jednego z tych dwóch... Tylko co najpierw?? Jak myślicie? Z góry dziękuje za pomoc:)

Pozdrawiam serdecznie i życze wszystkim wspaniałych wakacji:* mirella
cześć... ja także w tym roku skończyłam gimnazjum...rnrntylko, że ja miałam niemiecki wiodący oraz dodatkowy angielskirnrnw liceum jeszcze dochodzi mi rosyjski ;-)rnrntylko... że ja mam zamiar zacząć naukę hiszpańskiego!rnrnmoi rodzice mówią ze oszalałam... ale to nic, mi się strasznie podoba hiszpański więc mam zamiar sie go nauczyć... tylko, że nie sama ale z nauczycielem...rnrnMam nadzieję, że wybierzesz ten język, tak jak ja... przeciez on jest używany i w Europie i w Ameryce... ;-)
Zacznij od wloskiego lub hiszpańskiego. Francuski zostaw sobie na pozniej
hiszpański jest o wiele łatwiejszy niz francuski.Ja się ucze w LO francuskiego,nie sprawia mi zadnych problemow,ale ogolnie mowiac w mojej klasie ciężko idzie...
Jak myślicie od czego lepiej zacząć naukę hiszpańskiego lub włoskiego? Od kursu, np. w cztery tygodnie Rea, czy od rozmówek? Umiem już trochę gramatyki, kilka najpotrzebniejszych wyrażeń ale nie wiem do czego narazie lepiej się przyłożyć. I jeszcze jedno: jak sie wkuje całe rozmówki na pamięć, bez gramatyki, można się dogadać w hiszpanii?